Spanje, Penedès

Don Bertran Cava Brut Reserva

Waardering:
80% of 100

De opwekkende, rijk gefruite Cava Brut Reserva maakt elke feestelijke gelegenheid compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Perfect als aperitief of als begeleider van schelpdieren.

  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivensoort
    Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-lo
  • herkomst
    Spanje, Penedès
9,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 2
Proefnotitie

Prachtig crispy glas met body en lengte

Kristalhelder blinkend fris lichtgeel met lang aanhoudende mousse van fijne speldenknop belletjes. Frisse geur met crispy wit fruit, citrus en biscuit. Bruisend en crisp van smaak met frisse nuances van limoen en krijt. Met een lange frisdroge finale. Krokant fris en bruisend zuiver. Prachtig crispy glas Cava Brut Reserva met body en lengte. "Estate grown from winegrowers since 1862" staat er op het label. 30% Xarel-lo, 30% Macabeo, 20% Parellada en 20% Chardonnay. 11,5% alc. Als Reserva 18 tot 24 maanden gerijpt op fles. Gebotteld op zware Champagne fles. Nu van genieten tot 2021.
Specificaties
Art.nr.29039
LandSpanje
RegioPenedès
DruivensoortChardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-lo
SmaakprofielLicht, fris & strak
AfsluitingKurk
Alcoholgehalte11.50 %
Serveertemperatuur7
restsuiker-suikergehalte7
Zuurtegraad5,2
WijnsoortMousserende Wijn
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat Sulfieten
ClassificatieDO Cava
Reviews 2
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
"Rijk gefruite Cava Brut Reserva"

Cava is een mousserende wijn uit Spanje die ook wel eens de Spaanse Champagne wordt genoemd. Net zoals Champagne wordt deze wijn via de método tradicional gemaakt, ook wel bekend als méthode traditionelle. Bij deze klassieke methode heeft er nog een tweede gisting op fles plaatsgevonden. Cava is tegelijk ook een kwaliteitsaanduiding.

Door het warme Middellandse Zee klimaat smaakt Cava heel anders dan Champagne. Cava is soepeler van smaak en heeft een minder aanwezig zuurtje. Ook zijn de smaken van toast en biscuit wat minder aanwezig. Deze Spaanse wijn wordt meestal gemaakt van lokale druivenrassen Xarel-lo (zuur), Macabeo (bloemig aroma), Parellada (citrusfruit) en soms ook Chardonnay. Deze druiven worden voornamelijk verbouwd in de wijnregio Penedès in Spanje, ten zuidwesten van Barcelona. Deze regio telt ruim 32.000 hectare aan wijngaarden.

Er zijn drie kwaliteitsniveaus voor Cava te onderscheiden: een ‘standaard’ Cava heeft negen maanden op fles gerijpt. Een Reserva minimaal 15 maanden en een Gran Reserva minimaal 30 maanden.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven