• Don-Bertran-Cava-Brut-Reserva
Spanje, Penedès

Don Bertran Cava Brut Reserva

Waardering:
75% of 100

De opwekkende, rijk gefruite Cava Brut Reserva met zilveren medaille maakt elke feest compleet. Mooi droog en verfrissend van smaak met rijp citrusfruit. Perfect als aperitief of bij schelpdieren. 

  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivensoort
    Chardonnay, Macabeo, Parellada, Xarel-lo
  • herkomst
    Spanje, Penedès
9,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 16
Proefnotitie

Prachtig crispy glas met body en lengte

Kristalhelder blinkend fris lichtgeel met lang aanhoudende mousse van fijne speldenknop belletjes. Frisse geur met crispy wit fruit, citrus en biscuit. Bruisend en crisp van smaak met frisse nuances van limoen en krijt. Met een lange frisdroge finale. Krokant fris en bruisend zuiver. Prachtig crispy glas Cava Brut Reserva met body en lengte. "Estate grown from winegrowers since 1862" staat er op het label. 30% Xarel-lo, 30% Macabeo, 20% Parellada en 20% Chardonnay. 11,5% alc. Als Reserva 18 tot 24 maanden gerijpt op fles. Gebotteld op zware Champagne fles. Lekker bij gerookte zalm op toast en schelpdieren. Nu van genieten tot 2021.
  • Kabeljauw
  • Sushi
  • Tapas
Specificaties
WijnsoortMousserende Wijn
LandSpanje
DruivensoortXarel-lo, Chardonnay, Parellada, Macabeo
RegioPenedès
SmaakprofielLicht, fris & strak
Alcoholgehalte11.50
ClassificatieDO Cava
Serveertemperatuur7 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418002392
Art.nr.29039
awards
  • Don-Bertran-Cava-Brut-Reserva
Reviews 16
Don-Bertran-Cava-Brut-Reserva
"Rijk gefruite Cava Brut Reserva met zilveren medaille"

Cava is een mousserende wijn uit Spanje die ook wel eens de Spaanse Champagne wordt genoemd. Net zoals Champagne wordt deze wijn via de método tradicional gemaakt, ook wel bekend als méthode traditionelle. Bij deze klassieke methode heeft er nog een tweede gisting op fles plaatsgevonden. Cava is tegelijk ook een kwaliteitsaanduiding.

Door het warme Middellandse Zee klimaat smaakt Cava heel anders dan Champagne. Cava is soepeler van smaak en heeft een minder aanwezig zuurtje. Ook zijn de smaken van toast en biscuit wat minder aanwezig. Deze Spaanse wijn wordt meestal gemaakt van lokale druivenrassen Xarel-lo (zuur), Macabeo (bloemig aroma), Parellada (citrusfruit) en soms ook Chardonnay. Deze druiven worden voornamelijk verbouwd in de wijnregio Penedès in Spanje, ten zuidwesten van Barcelona. Deze regio telt ruim 32.000 hectare aan wijngaarden.

Er zijn drie kwaliteitsniveaus voor Cava te onderscheiden: een ‘standaard’ Cava heeft negen maanden op fles gerijpt. Een Reserva minimaal 15 maanden en een Gran Reserva minimaal 30 maanden.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven