Een uiterst genuanceerde, zachtfruitige, gelaagde Cabernet Franc met een heerlijke vleug vanille van vers getoast eiken in een luxueuze ‘Saint-Émilion Grand Cru stijl’.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasCabernet Franc
- HerkomstFrankrijk, Loire
- Altijd blind geproefd.
- 100% proefgarantie.
Met veel body en smaak
-
Beef Wellington
-
Eend
-
Comté
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Cabernet Franc |
Regio | Loire |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 13,5 % |
Classificatie | AOC Bourgueil |
Serveertemperatuur | 12-14 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 3338030190000 |
Artikelnummer | E102936 |
Awards | |

Waar klei in Bordeaux de druiven meer gewicht geeft en Cabernet Franc Merlot ondersteunt door levendigheid toe te voegen aan de blend, is de druif op de kenmerkende zand- en tufsteenbodems in de Loire op z’n puurst. Waardoor de delicate kruidigheid, satijnen structuur en frisse snit van deze druif juist hier optimaal tot hun recht komen.
Bourgueil
De Franse rode wijnen van Bourgueil worden vaak getypeerd als wijnen met veel kruidig fruit en frambozen met een kenmerkend en voor velen aantrekkelijk aroma van ‘grafiet/potloodslijpsel’. Binnen de grenzen van de Bourgueil appellation liggen acht gemeenten. De wijngaarden staan veelal aangeplant op zuidelijke klei-kalkstenen hellingen, die door een bosrijk plateau tegen harde wind worden beschermd. Over het algemeen zijn wijnen uit Bourgueil wat steviger dan die uit Chinon, maar nog altijd volfruitig en aromatisch. Met in de beste wijnen veel complexiteit.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD