Met zijn krachtige en nu al toegankelijke karakter bomvol zoete en donkere bessen, zilt-zoete tannines en een vleugje truffel ontving deze Barolo met recht de uitstekende score van 19/20 Wijnbeurs punten.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasNebbiolo
- HerkomstItalië, Piemonte
- Altijd blind geproefd.
- 100% proefgarantie.
Om nu al van te genieten
-
Lamsbout
-
Wild zwijn
-
Pasta met Truffel
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Nebbiolo |
Regio | Piemonte |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2016 |
Alcoholgehalte | 14,5 % |
Houtrijping | 24 maanden |
Classificatie | DOCG Barolo |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8023625951023 |
Artikelnummer | 632206 |
Awards | |

De naam van deze Barolo wijn zegt het eigenlijk al: de geschiedenis van het wijnhuis Dogliotti begon in 1870 toen de broers Giuseppe en Marcello Dogliotti de handen ineensloegen. Hoewel de wijnmaaktechnieken nog eenvoudig waren, sprong hun Moscato er al snel uit en sleepte verschillende prijzen in de wacht. Sindsdien is het stokje steeds van vader op zoon doorgegeven. En vandaag de dag bestieren de neven het 'fort': Erik is oenoloog, Ivan runt het bedrijf en Matteo is ontwerper. Met hun gecombineerde talenten maken ze hun missie waar: de wereld Dogliotti wijnen laten proeven. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door hun enthousiaste, maar toch bescheiden aanpak. Een goede wijn komt volgens de neven alleen tot stand door hard werken en openstaan voor adviezen.
Barolo wijn
Barolo: de Koning van de Wijnen of de Wijn der Koningen. Aan de basis van deze beroemde Italiaanse rode wijn staat de Nebbiolo druif. Wanneer u voor het eerst een wijn gemaakt van Nebbio proeft, zult u wellicht verrast zijn: de druif zorgt voor stevige zuren en tannines. Hoe jonger de wijn, hoe strenger de tannines en dat kan voor een droog mondgevoel zorgen. Barolo heeft dus enkele jaren rijping nodig. Wanneer u de wijn gaat drinken, zorg dan voor een stevige maaltijd ernaast en dan zult u begrijpen waarom Barolo wereldwijd zo bejubeld is.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen



