Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Dessertwijn

Filter 7 resultaten

7 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Fratelli A&R Moscato d'Asti
    2021 | Italië | Piemonte
    Waardering:
    73% 100 0
    (3)

    Deze mousserende dessertwijn uit Moscato d'Asti is met zijn friszoete smaak, krachtige en fruitige mousse en fijne bubbels een ware traktatie. Met 5% laag in alcohol.

    • Smaakprofiel
      Honing, nectar & zoetig
    • Druivenras
      Moscato
    10,39
    • Château Guiteronde du Hayot Sauternes (375 ml)
    Château Guiteronde du Hayot Sauternes
    2016 | Frankrijk | Bordeaux
    |

    Deze Sauternes gooide hoge ogen op Challenge International du Vin: goud dankzij zijn rijke en complexe smaak vol bloemenhoning, kweepeer, ananas, toast en vanille.

    • Smaakprofiel
      Honing, nectar & zoetig
    • Druivenras
      Sauvignon Blanc, Sémillon
    14,95
    • delivery
      Gratis bezorging met Wijnbeurs Plus
    • collection
      Voor 16:00 besteld, morgen in huis
    • return
      Blind geproefd
  2. Clos de Nouys Vouvray Demi Sec
    2021 | Frankrijk | Loire
    Waardering:
    100% 100 0
    (1)

    Clos de Nouys staat bekend als één van de beste producenten uit de streek en maakte deze rijke en halfzoete wijn van 100% Chenin Blanc: vol fruit en met prachtig fris zuur.

    • Smaakprofiel
      Honing, nectar & zoetig
    • Druivenras
      Chenin Blanc
    14,49
    • Domaine de Grange Neuve Monbazillac
    Domaine de Grange Neuve Monbazillac
    2018 | Frankrijk | Bergerac
    Waardering:
    80% 100 0
    (3)
    |

    Zoet en intens rijk van smaak, maar door de frisse tonen perfect in balans. Heerlijk bij desserts of een stukje blauwe kaas. Bekroond met 3 sterren van Le Guide Hachette des Vins. Inhoud: 37,5 cl.

    • Smaakprofiel
      Honing, nectar & zoetig
    • Druivenras
      Sauvignon Blanc, Muscadelle, Sémillon
    10,99
    • Château Haut-Bergeron Sauternes
    • Château Haut-Bergeron Sauternes
    • + 5
    Château Haut-Bergeron Sauternes
    2018 | Frankrijk | Bordeaux
    Waardering:
    100% 100 0
    (1)
    |

    Veelvuldig geprezen in de internationale wijnpers: een rijke en complexe Sauternes vol nectar, honing, kweepeer, ananas, toast en vanille en ragfijne zuren voor de juiste balans. Gaat om flesjes van 0,375L.

    • Smaakprofiel
      Honing, nectar & zoetig
    • Druivenras
      Sauvignon Blanc, Sémillon
    19,99
  3. Dona Matilde Fine Ruby Port
    Portugal | Douro

    Dona Matilde is één van de oudste Douro wijnhuizen en bracht deze Ruby Port voort die alle lof verdient: rijk gelaagd en complex vol kirsch, zoet fruit, cacao en karamel. 

    • Smaakprofiel
      Honing, nectar & zoetig
    • Druivenras
      Tinta Barroca, Tinta Cao, Tinta Francesca, Tinta Roriz, Touriga Francesa
    12,69
    • Dona Matilde Fine White Port
    Dona Matilde Fine White Port
    Dit product is niet op voorraad
    Portugal | Douro

    Een weelderige witte Port met 18/20 punten! De rijke smaak vol sinaasappellikeur, abrikoos, karamel en vanile wordt in balans gehouden door een uitstekende frisheid. 

    • Smaakprofiel
      Honing, nectar & zoetig
    • Druivenras
      Fernão Pires, Malvasia, Rabigato, Codega, Pederna
    11,69

7 resultaten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Dessertwijnen

Dessertwijn is een versterkte wijn. Met versterkte wijnen worden wijnen met meer suikers, alcohol en aroma’s bedoeld. De bereiding van deze ‘gemuteerde’ wijnen heeft als kenmerk de toevoeging van alcohol tijdens het gistproces.Ook een zoete witte dessertwijn is zoet omdat een deel van de suikers in de wijn niet vergist is. Zoete witte wijnen kunnen op vele verschillende manieren gemaakt worden en het resultaat kan uiteenlopen van licht tot mierzoet. De druiven die voor dessertwijnen gebruikt worden, zijn vaak geconcentreerd en bevatten onnatuurlijk veel suiker. Soms komt dat door aantasting door de schimmel Botrytis, die kleine gaatjes in de schil maakt om van de suikers te snoepen. Door de gaatjes kan echter ook water ontsnappen, waardoor de suiker zich ophoopt. De wijnen die van deze gebotrytiseerde druiven gemaakt worden, krijgen vaak een amberkleur en aroma’s van honing en gedroogde abrikozen.

Sauternes

Een klassieke zoete dessertwijn die gemaakt wordt van gebotrytiseerde druiven is Sauternes. Vernoemd naar het gelijknamige gebied AC Sauternes in Bordeaux. Het belangrijkste druivenras voor deze dessertwijn is Sémillion. De smaak kenmerkt zich door een weelderige zoetheid van stroperige honing, abrikoos, ananas en mango met tegenspel van frisse zuren. Heerlijk bij bij Tarte Tatin, desserts met ijs en foie gras.

Ijswijn

Een bijzondere zoete witte wijn is ijswijn, vooral bekend als Duitse Eiswein. Eiswein is zeer zoet en zuurrijk en heeft een uiterst volle, bijna sorbetachtige smaak. Het produceren van Eiswein is lastig. De druiven moeten extra rijp zijn, waarna zij vervolgens bij minstens -7 °C worden geoogst en daarna direct geperst. Dit kan echter alleen als de weersomstandigheden in de zomer zo gunstig waren dat de druiven extra rijp zijn én het vervolgens koud genoeg wordt om te kunnen oogsten. Deze risico’s maken de wijnen zeer zeldzaam.

Sherry

Sherry is een Spaanse dessertwijn die door middel van het solera-systeem wordt produceerd. De Sherry wordt alleen gemaakt in Jerez de la Frontera, een streek in het uiterste zuiden van Andalusië in Spanje. Een wijn mag zich alleen een sherry noemen als het uit deze steek afkomstig is. De meeste sherry soorten zijn droge witte wijnen van de Palomino druif.

Pedro Ximenez, afgekort PX, is dé bekende Spaanse druif om de zoete dessertwijn sherry mee te maken. Vaak met 100% Pedro Ximenez -druiven en soms ook samen met de Moscatel-druif. De wijn is bijna zwart van kleur, heeft een stroopachtige structuur met intense smaken van gedroogd fruit, zoals vijg, pruim, dadel en rozijn. De wijnboeren laten de overrijpe druiven na het plukken even in de hete zon drogen. Hierdoor wordt het overgebleven vocht zoeter van smaak. De druif staat in het zuiden van Spanje aangeplant in Jerez, Montilla en Málaga.

Voor het maken van sherry-wijn wordt het solerasysteem toegepast, een unieke rijpingstechniek waarmee jongere en oudere wijnen continu met elkaar gemengd worden. Dit proces kan wel zo’n drie tot vijf jaar duren.

filters
Naar boven