Cuvée 16 Vino Rosso
Deze cuvée wordt alleen in de beste jaren gemaakt van laat geoogste trossen die door hun lange hangtijd zijn ingedroogd. Met als resultaat een ongekend rijke wijn met 99/99 Maroni punten.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasPrimitivo, Negroamaro
- HerkomstItalië
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Met een boterzachte textuur
-
Gegrild vlees
-
Gestoofd vlees
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Negroamaro, Primitivo |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Alcoholgehalte | 16 % |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8008863058710 |
Artikelnummer | 63128 |
Awards | |
Italië is een klassiek wijnland en heeft enorm veel te bieden. Met alleen al honderden inheemse druivenrassen is dat ook geen verrassing. Daarnaast is het een uitgestrekt land met grote verschillen in klimaat: in het noorden is het relatief koel door de Alpen en in het zuiden heerst een heet klimaat. Ook is elke regio gebonden aan andere regelgeving. Kortom: een waar walhalla voor de liefhebber van zowel rode als witte wijn.
Italiaanse rode wijn
Zoals gezegd herbergt Italië ontzettend veel druivenrassen, waaronder ook Negroamaro en Primitivo. Deze druiven zijn prima bestend tegen de vele zonuren en worden vaak met elkaar verwerkt in een blend, zo ook in deze Italiaanse rode wijn. Beide druiven brengen krachtige rode wijnen voort boordevol fruit. Primitivo zorgt daarnaast nog voor een licht kruidige toets. Door de druiven pas laat te oogsten, droogden deze aan de stok in. Hierdoor bouwen ze een zeldzame rijkdom op vol geconcentreerd en rijp fruit. Heerlijk bij gestoofd of gegrild vlees, een rijke pasta of een stukje Parmezaanse kaas.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD