Corte Aleardi 'Cru' Bure Alto Amarone Riserva
Rijke Amarone 'Cru'. Weelderig en fantastisch ontwikkeld van smaak. Prachtig in balans, vol truffel, chocolade en karamel. 19,5/20 punten.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
- HerkomstItalië, Veneto
Ongekend rijk en weelderig van smaak
-
Biefstuk
-
Hazenpeper
-
Risotto al Funghi
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Regio | Veneto |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2012 |
Alcoholgehalte | 17.00 % |
Houtrijping | 48 maanden |
Classificatie | DOCG Amarone della Valpolicella |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418046761 |
Artikelnummer | E104510 |
Awards | |

Rijk, krachtig, gelaagd, geconcentreerd en bomvol rijp donkerfruit met karamel, chocolade en specerijen. Dat is Amarone della Valpolicella in een notendop. Maar daarmee doen we deze Italiaanse weelderige krachtpatser tekort. Het karakter, het bijzondere vinificatieproces en uitzonderlijke exemplaren, maken deze beroemde wijn uit Veneto uniek. Druivenrassen die vaak worden gebruikt zijn Corvina, Corvinone en Rondinella.
Amarone della Valpolicella
Maar hoe komt Amarone aan zijn hoge alcoholgehalte? Dat heeft alles te maken met de bijzondere, intensieve en vooral kostbare vinificatiemethode ‘Appassimento’. Bij dit proces worden de druiven gedroogd. Dat kan aan de stok, maar ook als de druiven al zijn geplukt en in speciale droogruimtes worden gelegd. Een groot voordeel van deze speciale ruimtes is dat wijnmakers de temperatuur en luchtvochtigheid kunnen controleren om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Door het vochtverlies winnen de druiven aan concentraat en complexiteit. En neemt het suikergehalte naar verhouding toe. Tijdens de vinificatie worden deze suikers omgezet in alcohol. Amarone is een ‘droge’ wijn, dus hoe meer suikers er omgezet worden in alcohol, des te hoger het alcoholpercentage. Alcoholpercentages van 15% of meer zijn dan ook eerder regel dan uitzondering.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen



