2017 | Italië, Veneto

Colli Morenici Valpolicella Ripasso

Hier wordt de liefhebber van Italiaanse rode wijn blij van: een rijke en soepele Ripasso vol krenten, donkere kersen, pruimen, vanille en cacao. Heerlijk bij pastagerechten.

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Corvina, Corvinone, Rondinella
  • herkomst
    Italië, Veneto
11,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Vol donkere kersen

Rijp rood/zwart met diepe kern. Mooi open van geur met kersenconfiture, vanille, karamel en een vleugje kaneel. Rijk en soepel van smaak met krenten, donkere kersen, pruimen, vanille en cacao. Soepele, sappige Ripasso in verteerbare stijl. 12 maanden gerijpt op eiken. 85% Corvina, 10% Rondinella en 5% Corvinone. 13,5% alc. Heerlijk bij pasta met truffel, lasagna en gevulde aubergine. Nu van genieten tot 2025.
  • Aubergine
  • Pasta met Truffel
  • Lasagne met tomatensaus
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortCorvina, Corvinone, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2017
Alcoholgehalte13.50
ClassificatieDOC Valpolicella
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8030625064622
Art.nr.618797
Reviews
Colli-Morenici-Valpolicella-Ripasso
"Soepele en sappige Ripasso"

Vaak is het terroir en de combinatie van druiven bepalend voor de smaak van een wijn. Maar bij de Corvina druif ligt dat anders, daar is het de techniek die zijn stempel op de Italiaanse rode wijn drukt. In dit geval gaat het om de Ripasso techniek waar volop gebruik van wordt gemaakt in Valpolicella. Bij deze methode ondergaat de wijn door toevoeging van de gebruikte schillen en pitten van de Amarone een tweede alcoholische vergisting.

Ripasso

Die tweede vergisting zorgt ervoor dat de geur, smaak en tannine aan de Amarone schillen worden onttrokken, zodat de Italiaanse wijn uit Veneto meer karakter krijgt. Steeds vaker wordt de tweede alcoholische vergisting niet opgestart door het toevoegen van de droesem van de Amarone, maar door toevoeging van ingedroogde druiven. Net als bij de klassieke techniek voegt deze methode veel geur en smaak toe aan de wijn, maar wordt voorkomen dat de pitten onaangename bitters afgeven.

Valpolicella

De wijnen met de herkomstbenaming Valpolicella, waaronder de Amarone en Ripasso, zijn aan strikte regelgeving gebonden. Zo moet de wijn voor minimaal 45% uit Corvina bestaan en is het verplicht om aan de assemblage ten minste vijf procent Rondinella toe te voegen. Een monocépage (wijn van één druivenras) van enkel Corvina is niet toegestaan. Desalniettemin zijn er veel wijnhuizen, die geloven in het kwaliteitspotentieel van Corvina als monocépage en wijnen van enkel Corvina als streekwijn (Corvina Verona I.G.P.) op de markt brengen.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven