Tr
2020 | Italië, Puglia

Cioccolata di Montebello Appassimento

Een onweerstaanbaar lekkere Cioccolata di Montebello van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de Appassimento methode en rijk en romig van smaak met kers, mokka en chocola.

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Merlot, Negroamaro, Nero di Troia, Primitivo
  • Herkomst
    Italië, Puglia
Normale prijs 11,99 Speciale prijs 7,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Een jaar lang gratis bezorging op elke bestelling.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Van de topoogst 2020

Diep purperrood/zwart. Boordevol geurige donkere pruimen, blauwe bessen en zwarte kersen met mokka en karamel. Krachtig en rijk van smaak vol sappige donkere vruchten met kokos, vanille en chocolade. Roomzacht en eindeloos lang. Verleidelijk glas majestueuze ‘Black Chocolate’ rijkdom van de topoogst 2020! 4 maanden gerijpt op eiken. 30% Primitivo, 30% Negroamaro, 20% Nero di Troia, 20% Merlot, 14% alc. Lekker bij rijke stoofpotjes, kapucijners met spek en stroop, hert met cranberry saus, stoofpot van wildzwijn of bij een toetje van chocola. Nu van genieten tot 2027.
  • Https& Hert
  • Https& Gestoofd vlees
  • Https& Chocolade desserts
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasMerlot, Negroamaro, Nero di Troia, Primitivo
RegioPuglia
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2020
Alcoholgehalte14.00
Houtrijping4 maanden
ClassificatieIGT Puglia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8059020147945
Art.nr.618490
Reviews
Cioccolata di Montebello Appassimento
"Onweerstaanbaar lekker glas ‘Black Chocolate’ rijkdom"

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Montebello in de Benelux werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de tijdrovende, oeroude Appassimento methode en vernoemd naar zijn bijzondere karakter: Black Chocolate. De reacties waren lovend en inmiddels is de rode wijn niet meer uit assortiment weg te denken. Dit jaar onder de nieuwe naam Cioccolata di Montebello.

Appassimento

Wat is Appassimento eigenlijk? Dit is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen laat men vervolgens drogen in kratten die worden opgestapeld in de ‘frutaio‘. Dit is een ‘droogzolder’ met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma’s bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens enkele maanden lang deels in eikenhouten vaten, met daarna nog een vol jaar rijping op fles. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Black Chocolate di Montebello AppassimentoBlack Chocolate di Montebello Appassimento
SPOTLIGHT
Appassimento is een speciale methode waarmee door indroging van de druiven de meest intens rijke wijnen worden gemaakt. Met Amarone en Ripasso als meest beroemde voorbeelden. Hiervoor worden uitsluitend de mooiste diep zwart/blauwe trossen gebruikt, waarvan alle druiven 100% rijp zijn. En dat levert bijzondere mooie wijnen op.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Naar boven