Château Marzy 'Grand Enclos de Riffat' Pomerol
Dit is waar Pomerol liefhebbers op uit zijn: een klassieke wijn van 35 jaar oude stokken die al vanaf de eerste slok overtuigde. Zacht en mollig vol kersen, ceder, vanille en chocola. Smaakt naar meer...
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasMerlot, Cabernet Franc
- HerkomstFrankrijk, Bordeaux
Vol kersenfruit en melkchocolade
-
Ossenhaas
-
Eend
-
Paddenstoelen
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Merlot, Cabernet Franc |
Regio | Bordeaux |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Jaargang | 2016 |
Classificatie | AOC Pomerol |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418018973 |
Art.nr. | 171366 |
awards | |

Het verhaal van Château Marzy Grand Enclos de Riffat begon allemaal met François Maison die van zijn passie zijn werk maakte: het verkopen van wijn vanuit de Gironde. In het begin van de twintigste eeuw werd het bedrijf steeds groter en was de hulp van zijn zoon Romain meer dan welkom. Hun samenwerking resulteerde in het ontwikkelen van een eigen wijnproductie. Daarbij werden ook verschillende châteaux onder hun hoede gebracht, waaronder het prestigieuze Château Le Gay, Château Marzy en Clos Magne Figeac. De huizen in Pomerol, Saint-Émilion, Graves de Vayres en Bordeaux worden tegenwoordig gerund door Luc en Marc, de kleinkinderen van Romain Maison.
Château Marzy Grand Enclos de Riffat
De wijngaard van Grand Enclos de Riffat is ontstaan door een samenvoeging van twee kleine percelen in het dorp Riffat: een historische plek waar vroeger in de twaalfde eeuw de pelgrims van Saint Jacques de Compostelle toevlucht zochten bij de hospitaalridders van Pomerol. En die historie komt ook visueel terug in het hedendaagse etiket van Château Marzy Grand Enclos de Riffat.
De 2016 Château Marzy Grand Enclos de Riffat is gemaakt van 35 jaar oude stokken en blinkt uit door zijn weelderige mollige Merlot molligheid die typerend is voor de kleibodem, waar de druiven op groeien. Klei maakt rijpe Merlot rond, mollig en romig zacht. Die door de malse toets vanille van het eiken nog eens extra wordt geaccentueerd. En voor een Pomerol zorgt met veel body en een satijnzachte textuur met lengte.

"Met meer dan 11 hectare aan wijngaarden in Pomerol zijn we één van de grootste huizen in de omgeving. Wat ons bijzonder maakt, is het feit dat wij een echt familiehuis hebben waar we al 7 generaties lang hard werken we om top kwaliteit uit Bordeaux neer te zetten. We hopen dan ook dat u waar ook ter wereld van onze wijnen kunt genieten."

Een echte klassieker die nooit gaat vervelen: Pomerol met eend. Pomerol is vol van smaak en laat zich daarom ook goed combineren met volle gerechten die langzaam gegaard worden. En gaat u toch liever voor iets anders, dan zit u met rundvlees ook altijd goed.