2014 | Frankrijk, Bordeaux

Château le Sanctuaire 'l'Eclipse' Bordeaux

De speciale l'Eclipse verwijst naar de laatste totale zonsverduistering in Frankrijk op 11 aug 1999: toen werd het Merlot perceel van Côtes de Castillon aangeplant. Een complex elegante 100% Merlot met frisse finale.

 • Smaakprofiel
  Complex, krachtig & vol
 • Druivensoort
  Merlot
 • herkomst
  Frankrijk, Bordeaux
Normale prijs 16,99 Speciale prijs 10,99
Niet op voorraad
 • Altijd blindgeproefd
 • 100% proefgarantie
 • Bespaar met Wijnbeurs Plus
  Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Weelde en klasse vinden elkaar in deze Merlot

Dik, vol paarsrood met zwarte kern. Aantrekkelijke neus, droogsappig met specerijen. Serene Bordeaux, stijlvol met kalk en zand, richting Saint-Emilion. Klassiek dus en niet enkel in de geur. Ook de smaak is complex elegant met een fijne structuur. Sappig en aards met sigaar en espresso. En in de finale frisse munt en mineralen. Weelde en klasse vinden elkaar in deze Côtes de Castillon. 100% Merlot, 13,5% alc. Lekker bij Vlaams stoofvlees, kalfsentrecôte met cantharellen en oude kazen. Nu van genieten tot 2025.
 • Entrecôte
 • Eend
 • Belegen kaas
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandFrankrijk
DruivensoortMerlot
RegioBordeaux
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2014
Alcoholgehalte13.50
ClassificatieAOC Castillon Côtes de Bordeaux
Houtrijping12 maanden
Serveertemperatuur18 °C
Op dronk vanaf2018
Op dronk tot2025
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer3760121558480
Art.nr.140144
Reviews
Château-le-Sanctuaire-'l'Eclipse'-Bordeaux
''Complexe Merlot, aangeplant tijdens zonsverduistering''

Dat Castillon al eeuwenlang door Merlot gedomineerde mooie wijnen voortbrengt, is bij het grote publiek doorgaans onbekend. De wijn werd zelfs tot aan de helft van de vorige eeuw voorbijgestreefd door de wijnen uit Pomerol, Saint-Emilion en Haut-Médoc. Gelukkig kreeg Côtes de Castillon in 1989 terecht de herkomstbenaming AOC toegekend. De wijnboeren werken dan ook hard om het relatief kleine wijngebied op de kaart te zetten. Verschillende gerenommeerde châteaux uit Saint-Emilion onderkennen de potentie van de wijnbouw in Castillon en zijn nadrukkelijk in de wijnbouwgebieden aanwezig. 

Om de herkenbaarheid van de wijn bij het grote publiek verder te vergroten hebben Castillon, Francs, Blaye en Cadillac besloten om vanaf jaargang 2008 de wijnen als "Côtes de Bordeaux" op de markt te brengen. Bij Castillon-wijnen prijkt nu de naam 'Castilon Côtes de Bordeaux' op het etiket.

Castillon versus Saint-Emilion

In veel opzichten zijn de wijnbouwgebieden van Castillon vergelijkbaar met die van Saint-Emilion. Heuvelopwaarts bestaat de grond uit klei en kalksteen en deze bodem is bij uitstek geschikt voor de aanplant van Merlot. De kleigrond geeft de wijn molligheid en structuur, terwijl de kalksteen bijdraagt aan de finesse en aromatische complexiteit van de wijn.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven