Château Abelyce Saint-Émilion Grand Cru
Geliefd bij de internationale wijnpers en ook ons proefpanel kende 18/20 punten toe aan deze Saint-Émilion Grand Cru: breed versmolten, zijdezacht en krachtig van smaak vol rijp fruit, bessen en vanille!
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
- HerkomstFrankrijk, Bordeaux
Zijdezacht en krachtig karakter
-
Entrecôte
-
Lamskoteletten
-
Eend
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc |
Regio | Bordeaux |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2015 |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Classificatie | AOC Saint Emilion Grand Cru |
Houtrijping | 18 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418021171 |
Art.nr. | 160895 |
awards | |

Amélie Vignes-Aubert schuilt achter het succes van Château Abelyce. Ze beschikt over een enorme passie voor wijn, een gezonde ondernemersgeest en daarnaast heeft ze een schat aan kennis geërfd dankzij haar familie vol wijnboeren die actief zijn in de Bordeaux regio. Bij de Grands Crus Classés Château Haut Gravet en La Couspaude begon Amélie haar carrière. In 2004 besloot ze om op eigen benen te staan en kocht ze een aantal hectare aan wijngaarden in Saint Sulpice de Faleyrens. Zo was Château Abelyce een feit. De naam is een samensmelting van de namen van haar twee kinderen: Jean-Abel en Alice. Vandaag de dag beslaat de wijngaard 10,5 hectare met een zanderige bodem vol kiezels. Hier staan Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon stokken aangeplant met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar oud om prachtige rode Bordeaux wijnen voort te brengen.
Saint-Émilion Grand Cru
Wat onderscheidt een Saint-Émilion Grand Cru van een 'gewone' Saint-Émilion? Dit heeft te maken met in ieder geval vier belangrijke voorwaarden: een lagere opbrengst per hectare, een bepaald mostgewicht, een minimaal alcoholpercentage en een minimaal aantal maanden houtrijping. Elke 10 jaar wordt de classificatie herzien door het INAO.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

