Frankrijk | Champagne

Champagne Rosé de Saignée Brut

  • Champagne Rosé de Saignée Brut
  • Champagne Rosé de Saignée Brut
  • Champagne Rosé de Saignée Brut
Opslaan

Meervoudig bekroonde rosé Champagne vol expressief Pinot Noir fruit. Boordevol met framboos, rode kersen en Pink lady-appel. Heerlijk als aperitief of bij coquille en sushi.

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Intens, rijk & complex
  • Druivenras
    Pinot Noir
  • Herkomst
    Frankrijk, Champagne
Normale prijs 28,50 Speciale prijs 24,99
U bespaart
74,97 (Per doos van 3)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Uitbundig, sprankelend, sappig van smaak met een verkwikkende mousse

Intens grapefruitroze. Verleidelijk stuivend bouquet van framboos, kers, aardbei en knapperige Pinot Noir bessen. Uitbundig, sprankelend en sappig van smaak met manden vol verse frambozen, rode kersen en friszoete Pink Lady-appel en een verkwikkende mousse. Subtiel ziltige mineralen en een uitstekende fraîcheur geven balans. Meervoudig bekroonde Nr. 1 rosé Champagne vol expressief Pinot Noir fruit. 100% Pinot Noir. 12% alc. Nu heerlijk tot 2027. Heerlijk als aperitief en bij krokant gebakken prosciutto met coquille, sushi, dimsum en varkensvlees.
  • Https& Varkensrollade
  • Https& Coquilles
  • Https& Sushi
WijnsoortMousserende Wijn
LandFrankrijk
DruivenrasPinot Noir
RegioChampagne
SmaakprofielIntens, rijk & complex
Alcoholgehalte12 %
ClassificatieAOC Champagne
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer3760053900883
ArtikelnummerE103924
Awards
  • Champagne Rosé de Saignée Brut
  • Champagne Rosé de Saignée Brut
  • Champagne Rosé de Saignée Brut
Champagne Rosé de Saignée Brut
''Meervoudig bekroonde Nr. 1 rosé Champagne vol expressief Pinot Noir fruit''

Voor een rosé Champagne maakt de wijnmaker een assemblage van rode en witte basiswijn. Wanneer een wijn van meerdere druivenrassen is gemaakt spreekt men over assemblage. Normaal mogen voor rosé, witte en rode wijnen niet gemengd worden, maar voor rosé Champagne is een uitzondering gemaakt. 

Het gistingsproces van Champagne 

Eén van de meest gebruikte, maar relatief de kostbaarste vinificatiemethode, is de ‘méthode traditionnelle’. Sinds het einde van de zeventiende eeuw werd deze methode doelbewust gebruikt. Tijdens dit proces wordt een tweede gisting op de fles gestimuleerd door gedoseerd gist in een suikeroplossing aan de (stille) basiswijn toe te voegen. Deze toevoeging wordt ook wel ‘liqueur de tirage’ genoemd. Door dit proces ontstaat er in de afgesloten fles wat extra alcohol en koolzuurgas. Het koolzuurgas vermengt zich met de wijn in de fles, waardoor de wijn mousserend wordt. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Champagne Rosé de Saignée Brut bubbelsChampagne Rosé de Saignée Brut bubbels
UITGELICHT
Als de druiven voor een champagne worden geoogst, worden deze gevinifieerd tot een stille (niet mousserende) wijn. Na enkele maanden worden de basiswijnen geproefd en beoordeeld. Vervolgens worden de wijnen geblend en gebotteld in een zware champagnefles. Daar wordt de zogenoemde liqueur de tirage aan toegevoegd. Een mengsel van wijn, suiker en speciaal geselecteerde gisten. 
Champagne Rosé de Saignée BrutChampagne Rosé de Saignée Brut
WIJN & SPIJS
Een mousserende wijn, zoals de Champagne Rosé de Saignée Brut kunt u goed combineren met oesters. De mineraliteit van de bubbels verzacht de ziltige oesters. Belangrijk om niet te vergeten, een schijfje citroen die de zuren van de bubbel versterken!

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?