Champagne kopen

Bij De Wijnbeurs kun je verschillende soorten champagne kopen. Witte champagne is de meest bekende soort maar ook rose-champagne is in het assortiment opgenomen. Er is tenslotte veel vraag naar deze mousserende wijnsoort.

Champagne is een mousserende wijnsoort. De naam is beschermd; alleen wijnen uit de Franse Champagnestreek mogen de naam champagne dragen. Wanneer u champagne gaat kopen dan heeft u keuze uit meerdere soorten . Wij verkopen echter het meest de droge Champagne Brut. Champagne kopen bij de wijnbeurs staat garant voor kwaliteit. Een champagne komt niet zomaar in ons assortiment. Hier gaat een strenge selectie aan vooraf. Alle champagnes proeven en keuren wij namelijk zelf en dat is geen verkeerde bezigheid!

Liters champagne per jaar verkocht


Champagne kopen voor een feestelijke gelegenheid is wat wij het vaakst zien. Nu worden er nogal wat feestjes gevierd over de gehele wereld. En de champagne streek is zo groot nog niet. Dus om op deze grote vraag in te spelen is er zo'n 10 jaar geleden in Frankrijk een plan in werking gezet. Het plan heeft als doel om nog meer wijngaarden voor de productie van champagne aan te planten. Vorig jaar is er een start gemaakt met het aanplanten van de eerste wijnstokken. In totaal moet er een gebied van ongeveer 40 dorpjes bijkomen. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat er voldoende aanbod blijft om aan de vraag te kunnen voldoen.

Wat maakt de Champagne streek nou zo speciaal, waarom wil iedereen Champagne kopen uit de Champagne streek? Dat komt vooral door de ondergrond. De bodem in de Champagnestreek bestaat grotendeels uit zand en klei. Daarboven ligt een laag kiezels als bovengrond. De kiezels zorgen ervoor dat de warmte van overdag opgeslagen wordt. De voeten van de wijnstokken worden hiermee ’s nachts warm gehouden. De klei zorgt ervoor dat het water wordt vastgehouden. De bodem is dan ook erg belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit van de mousserende wijnen.

Champagne brut


Champagne brutChampagne kopen vergt vaak enige kennis. Zo haalt u eenvoudig de pareltjes er tussenuit: er zijn verschillende soorten, van strakdroog tot (mier)zoet. De droge champagne brut is de meest bekende soort . Naast brut bestaat er brut zéro (zonder dosage), extra-sec, sec, demi sec en zoet. De benaming is afhankelijk van de hoeveelheid restsuiker die de wijn bevat. In een champagne die droog is, zit maximaal 15 gram suiker per liter. De meeste champagnes brut bevatten overigens 6 tot 8 gram suiker per liter. Ruim 85% van alle champagnes die op de markt wordt gebracht is brut. Champagne kopen bij de Wijnbeurs is helemaal eenvoudig. Wij hebben de parels er al tussenuit gehaald. Kijk bijvoorbeeld naar onze prachtige Veuve Clicquot.

Champagne bestellen


Champagne bestellen kan gemakkelijk in de webshop van De Wijnbeurs. U kunt champagne kopen die speciaal door ons proefpanel is geselecteerd. Het grootste deel van de wijnen wordt gemaakt van het sap van 3 druivensoorten. Dit zijn Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Elk Champagnehuis kent zijn eigen bereidingswijze. De meeste wijnhuizen gebruik basiswijnen afkomstig uit verschillende jaren voor hun non-vintage Champagnes, Champagnes zonder jaartal. Vaak gaat het dan om de laatste drie jaren. Voor meer prestigieuze versies met jaartal, de zogeheten Champagnes millésimes, worden alleen druiven uit dezelfde jaargang gebruikt. Dit soort champagnes wordt over het algemeen alleen gemaakt in oogstjaren van bovengemiddelde kwaliteit.

Beste champagne kopen


Aan het maken de beste champagnes gaat een uitgebreid proces vooraf. Want bij champagne kopen wil je natuurlijk wel het beste dat er is. Er zijn 3 methodes om mousserende wijn te maken. De gekozen methode bepaalt voor een groot deel ook de kwaliteit. Aan de basis ligt altijd koolzuurgas dat ontstaat tijdens het gistingsproces.

Methode champenoise/methode traditionnelle: De meest gebruikte methode is de methode champenoise of methode traditionele, verplicht voor Champagne. Bij deze methode vindt er een tweede gisting (prise de mousse) op fles plaats. Deze methode levert mousserende kwaliteitswijnen op met een fijne mousse die lang aanhoudt. Niet vreemd dus dat wanneer mensen mousserende wijn kopen bij de Wijnbeurs dat ze benieuwd zijn naar de methode die gebruikt is.

Methode Charmat of Methode Cuve: Bij de methode cuve close of charmat laat de wijnmaker de wijn gisten. Dit gebeurt in een drukbestendige en hermetisch afgesloten gisttank. Het koolzuur dat ontstaat, lost op in de wijn. Deze methode levert wijnen van een relatief goede kwaliteit op. Maar er komt niet altijd een 2e gistingsproces kijken bij het maken van mousserende wijn.

Methode Gazéifiée: De laatste methode is Vin Gazéifiée. Bij deze methode wordt een niet mousserende wijn geïnjecteerd met koolzuurgas. Vin Gazéifiée levert eenvoudige, goedkope wijnen met grote en kort aanhoudende belletjes.

Champagne kopen om direct te openen


Champagne openenChampagne kopen is één ding, openen en bewaren is een tweede. Het openen van een fles champagne is een taak op zich. Champagne openen met de bekende knal klinkt en lijkt feestelijk. Helaas gaat hierbij veel koolzuur en champagne verloren. Wil je champagne openen op de correcte wijze? Dan dien je de volgende regels te volgen.

Wees voorbereid en zorg dat de fles champagne een dag in de koelkast heeft gelegen. De smaak is door de koeling optimaal. Verwijder de muselet (het metalen netje dat de kurk en kroonkurk op z’n plek houdt) en houd de kurk vast. Pak de fles aan de onderkant vast en draai deze een paar keer in het rond. Hierdoor komt de kurk langzaam naar boven. Als de kurk bijna uit de fles komt, houd je ‘m stevig tegen, en dien je de fles een klein beetje schuin te houden. De kurk komt vanzelf en het ontsnappende koolzuur zorgt voor een lichte zucht. Proost!

Champagne kopen om te bewaren


Champagne kopen om te bewaren is iets wat we regelmatig zien. Champagne kan namelijk heel goed lang bewaard worden. Hoewel het een wijnsoort is die vaak wordt gedronken wanneer er iets wordt gevierd (Champagne kopen we dan ook vaak voor tijdens de jaarwisseling), bestaat de kans dat er tijd zit tussen het moment dat je champagne aanschaft en de fles wordt geopend. Zorg er daarom voor dat de fles champagne bewaard wordt in een donkere ruimte. De temperatuur kan het beste tussen de 7 en 12 graden zijn. Door de fles horizontaal neer te leggen sluit de kurk goed af en droogt deze niet uit.

Champagne kopen uit Frankrijk


Champagne kopen kan het beste bij de Wijnbeurs. Met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van wijn garanderen wij alleen de beste kwaliteit. Onze champagne uit Frankrijk is speciaal geselecteerd door ons proefpanel. Wij werken met de 100% proefgarantie. Voldoet een wijn niet aan uw verwachting? Dan kunt u uw wijn laten vervangen of uw geld terugvragen. Champagne kopen wordt zo wel heel erg eenvoudig.

Champagne kopen glazen
Naar boven