Cave de Viré Cremant de Bourgogne ‘Brut Reserve’
- SmaakprofielIntens, rijk & complex
- DruivenrasChardonnay, Aligoté, Pinot Noir
- HerkomstFrankrijk, Bourgogne
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Crémant met charme
- Makreel
- Gegrilde vis
- Gerookte vis
Wijnsoort | Mousserende Wijn, Veganistische wijn, Witte Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Aligoté, Chardonnay, Pinot Noir |
Regio | Bourgogne |
Smaakprofiel | Intens, rijk & complex |
Alcoholgehalte | 12 % |
Classificatie | AOC Crémant de Bourgogne |
Serveertemperatuur | 6-8 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 3339990064080 |
Artikelnummer | K201363 |
Awards | |
Grappig genoeg is het begrip ‘Crémant’ oorspronkelijk ingevoerd door wijnproducenten in de Champagnestreek. Het begrip gaf aan dat een wijn een relatief lage flesdruk had, in ieder geval in vergelijking met de ‘echte’ Champagnes. Een lagere flesdruk betekent een zachter bruisende bubbel, dus je wist wat je kon verwachten bij het kopen van een Crémant-wijn. Echter is Crémant sinds 1993 officieel een verzamelbegrip voor mousserende Franse wijnen die buiten de Champagne gemaakt worden, maar wel volgende diezelfde manier geproduceerd worden.
Crémant de Bourgogne vs Champagne
Eigenlijk zijn de verschillen minimaal, vooral als je naar de belangrijkste eigenschap van een wijn kijkt: de smaak. Ook de productiemethode van de wijnen verschilt niet, beiden worden gemaakt via de méthode traditionelle. Wat wél een verschil tussen Crémant de Bourgogne en Champagne is, is dat de wijnmakers voor de eerstgenoemde enkel gebruik mogen maken van de druivenrassen die in Bourgogne te vinden zijn. Dat zijn de witte druivenrassen Chardonnay en Aligoté en de rode druivenrassen Pinot Noir en Gamay. Daarnaast is wettelijk vastgelegd dat Crémant de Bourgognes minimaal 9 maanden gerijpt moet hebben. Voor Champagne is dat minimaal 15 maanden.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD