2017 | Italië, Emilia-Romagna

Castellino 'Rubicone' Sangiovese-Cabernet

Waardering:
73% of 100

Op zoek naar de perfecte rode wijn bij een kruidige pasta of lasagne? Proef dan eens deze krachtige klasse Rubicone: krachtig en rijk van smaak vol Italiaanse specerijen in een romige textuur.

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Sangiovese
  • herkomst
    Italië, Emilia-Romagna
Normale prijs 9,99 Speciale prijs 6,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 17
Proefnotitie

Krachtig en romig vol Italiaanse specerijen

Ondoorzichtig dik warm donkerood. Uitbundig bouquet van kruidige Sangiovese, fris sappige cassis en romige Emilia Romagna weelde. Krachtig en mondvullend rijk van smaak, vol sappige zwarte bessen, Italiaanse specerijen in een romige textuur. Krachtige klasse Rubicone met body en molligheid. 85% Sangiovese en 15% Cabernet Sauvignon. 13% alc. Nu van genieten bij lasagne met kruidig gehakt, kalfsoesters in romige saus en Parmezaanse kaas. Houdbaar tot 2023.
  • Lasagne met tomatensaus
  • Pizza
  • Parmezaan
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortSangiovese
RegioEmilia-Romagna
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Alcoholgehalte13.00
Jaargang2017
ClassificatieIGT Rubicone
Houtrijping3 maanden
Serveertemperatuur16-18
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2023
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8008530052362
Art.nr.618207
Reviews 17
Castellino-'Rubicone'-Sangiovese-Cabernet
"Past perfect bij een kruidige pasta of lasagne"

Tijdens de finale proeverij van ruim twintig Sangiovese’s kwam de romige gekruide Castellino Rubicone uit Emilia-Romagna als meest koopwaardig uit de bus. Een krachtige klasse Sangiovese die perfect past bij kruidige pasta's of lasagnes. Maar door de sappige cassis van het kleine aandeel Cabernet Sauvignon doet deze Italiaanse rode wijn het ook uitstekend bij een stukje Parmezaanse brokkelkaas. 

Sangiovese

Sangiovese staat ook wel bekend als de koningsdruif van midden Italië. Vooral in Toscane is deze Italiaanse druif zeer goed vertegenwoordigd. De druif levert soepele en geurige rode wijnen op met veel fruit en redelijk wat tannines. Bij enkele maanden rijping op hout ontstaan er aroma's van karamel en aardse rokerigheid.

Sangiovese doet het niet alleen goed als cépagewijn, maar ook in een blend met bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon of Canaiolo. Een druif die bijzonder goede rode Italiaanse wijnen oplevert. Behalve bij pasta’s doen Sangiovese wijnen het heel goed bij gegrild of gebraden vlees.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven