Een verfijnde Gran Reserva Carmenère met de signatuur van Bordeaux. Maakt indruk door zijn krachtige, romige en zachte karakter met mooi geïntegreerd eiken, fruit en een vleugje kruiden. 91 punten!
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCarménère
- HerkomstChili, Cachapoal Valley
- Altijd blind geproefd.
- 100% proefgarantie.
12 maanden gerijpt op eiken vaten
-
Varkensgebraad
-
Lamskoteletten
-
Aubergine
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Chili |
Druivenras | Carménère |
Regio | Cachapoal Valley |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 14,5 % |
Houtrijping | 12 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2029 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
EAN-nummer | 8719418030449 |
Artikelnummer | 640009 |
Awards | |

De Chileense familie Granella en Château Larose Trintaudon uit Bordeaux sloegen in 1994 de handen ineen. Samen maakten ze Chileense wijn van hoge kwaliteit die het terroir van Cachapoal Valley (Peumo) en elke druivenras, waaronder Carmenère, reflecteert mét de signatuur van Bordeaux. Dit is in lijn met de trend die vanaf de negentiende eeuw is ingezet. Want potentieel hebben de terroirs hier zeker met hun rijkdom aan mineralen en met zanderige lagen en kalksteen. Tel daarbij het gunstige klimaat op met de hete zomers, milde winters en grote verschillen qua temperatuur tussen dag en nacht dankzij de nabijheid van het Andes gebergte.
Casas del Toqui
Sinds 2010 heeft de familie Court het stokje overgenomen. Zij hebben de filosofie van de Granella's behouden, maar hebben ook van duurzaamheid serieus werk gemaakt. En die milieuvriendelijke manier van werken bewijzen ze op verschillende manieren: zo gebruiken ze ecologische flessen die met minder glas zijn gemaakt en zijn voorzien milieuvriendelijke natuurkurken. Daarnaast is het wijnhuis voorzien van een moderne afvalwaterzuiveringsinstallatie en fotovoltaïsche zonnepanelen.
In de wijngaard nemen ze het organisch afval opnieuw op door het snoeien en ze behouden zo veel mogelijk de natuurlijke flora en fauna. Tot slot hebben ze meerdere studies uitgevoerd naar hun ecologische voetafdruk om een duurzame ontwikkeling van hun productieproces te garanderen.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

