2021 | Italië | Puglia

Capo Zafferano Appassimento

  • Capo Zafferano Appassimento
Opslaan

Een stevige maar ook fluweelzachte Appassimento met de rijkdom van Amarone en impressies van donkere kersen, cassis, rozijn, vijg, karamel en vanille. 98/99 punten!

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Merlot, Negroamaro, Primitivo
  • Herkomst
    Italië, Puglia
12,49
74,94 (Per doos van 6)
Dit product is niet op voorraad
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 25

Volledig met de hand geoogst

Ondoorzichtig warm rood/zwart. Bedwelmend rijk en zwoel bouquet van zoete cassis, zwarte pruimen, rozijnen, Italiaanse kruiden en chocolade. Mondvullend breed en romig van smaak met weelderig donker kersenfruit, cassis, rozijn, vijg, karamel en vanille. Breedgeschouderde, fluweelzachte klasse Appassimento met de rijkdom van Amarone. Bekroond met 98/99 punten door Luca Maroni. Gemaakt van volledig met de hand geoogste ingedroogde (extract rijke) druiven. 1/3e Negroamaro, 1/3e Merlot en 1/3e Primitivo. 14,5% alc. 6 maanden gerijpt op eiken vaten. Lekker bij een kruidige stoofpot, oude kaas met vijgencompote en gegrild vlees. Gebotteld op zware conische prestigefles met diepe ziel. Nu van genieten tot 2027.
  • Https& Gegrild vlees
  • Https& Gestoofd vlees
  • Https& Oude kaas
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasMerlot, Negroamaro, Primitivo
RegioPuglia
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2021
Alcoholgehalte14,5 %
Houtrijping6 maanden
ClassificatieIGT Puglia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8008863053203
ArtikelnummerE102051
Awards
  • Capo Zafferano Appassimento
Capo Zafferano Appassimento
"Fluweelzachte klasse Appassimento met de rijkdom van Amarone"

Puglia (Apulië) is zonder twijfel de 'rising star' van de Italiaanse wijnregio's en brengt smaakrijke en kwalitatieve Italiaanse rode wijn van Sangiovese, NegroamaroPrimitivo en Merlot voort. De wijnbouw in Puglia kent een lange geschiedenis, want de Romeinen waren al wijn aan het exporteren. Echter hadden veel mensen lange tijd niet de mogelijkheid om zelf druiven te verwerken tot wijn. Dit was te wijten aan de armoede in het zuiden van Italië. De druiven werden verkocht aan Frankrijk, Duitsland en Noord-Italië als aanvulling voor de wijnen uit een mager jaar. Druiven uit Puglia hebben door de vele zonuren namelijk een hoog suikergehalte en dat zorgt voor een hoog alcoholpercentage en rijpe aroma's van zoet fruit.

Rising star Puglia

De laatste tien jaar hebben gelukkig steeds meer wijnboeren geïnvesteerd in de wijnbouw in Puglia en de volledige vinificatie op zich genomen, inclusief het bottelen. En dat is mede te danken aan de betere infrastructuur. Eerst lag de nadruk vooral op het maken van blendwijnen, maar nu steeds meer op autochtone druivenrassen. Naar eigen zeggen heeft Puglia de dichtste concentratie aan wijnstokken ter wereld en verreweg de grootste productie van alle Italiaanse wijngebieden.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Capo Zafferano AppassimentoCapo Zafferano Appassimento
VAN DE WIJNMAKER
"Wijn maken is voor ons een manier om de eeuwenoude tradities te koesteren. Onze voorouders cultiveerden de druiven al op precies dezelfde plekken waar wij nu onze druiven oogsten. En ook onze vaders maakten wijn op een manier die nauwelijks van die van de onze afwijkt. En daar is het resultaat ook naar," aldus de trotse wijnmaker Mariano Giretti. 
Capo Zafferano AppassimentoCapo Zafferano Appassimento
SPOTLIGHT
Appassimento, wat is dat eigenlijk? Bij deze speciale methode laat de wijnboer de druiven tot het laatste moment rijpen aan de stokken. Vervolgens worden ze met de hand geplukt en gedroogd in grote schuren. Hierdoor verliezen de druiven een derde van hun vocht en blijft er enorm concentraat aan suikers en rijpe aroma's over. Bijzonder smaakvol!

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?