• Campo-al-Pero-Bolgheri
  • Campo-al-Pero-Bolgheri
2016 | Italië, Toscane

Campo al Pero Bolgheri

Met 90/100 punten biedt deze Bolgheri een enorm geconcentreerde smaak met cassis, cacao, framboos en truffel. Met zijn massieve structuur wordt hij ook wel de 'Château Latour' van Bolgheri genoemd. 

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
  • herkomst
    Italië, Toscane
18,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Perfect bij Florentijnse biefstuk

Intens warm rood/zwart met ondoorzichtige kern. Nog gebald maar nu al complex van geur met kirsch, cassis, vanille, ceder, viooltjes en truffel. Super geconcentreerd en zalvend breed van smaak met cassis, cacao, framboos en truffel in de dop. Met zijn massieve structuur de ‘Château Latour’ van Bolgheri. 12 maanden houtrijping. 60% Cabernet Sauvignon, 30% Cabernet Franc, 10% Merlot. 14% alc. Lekker bij Florentijnse biefstuk (bistecca Fiorentina), gebraden eend of gedroogde Italiaanse vleeswaren. Drinken vanaf eind 2020 (decanteren de eerste jaren aanbevolen), oplegbaar tot 2030.
  • Boeuf Bourguignon
  • Entrecôte
  • Parmezaan
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
RegioToscane
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2016
Alcoholgehalte14.00
ClassificatieDOC Bolgheri
Houtrijping12 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2030
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418005003
Art.nr.616866
awards
  • Campo-al-Pero-Bolgheri
  • Campo-al-Pero-Bolgheri
Reviews
Campo-al-Pero-Bolgheri
"Krachtig en geconcentreerd: Bolgheri met 92 punten"

Bolgheri is de naam van een stadje aan de rand van het kustgebied Toscane, de Maremma. Van oorsprong was dat een moerassig gebied en totaal ongeschikt voor de wijnbouw. Dit veranderde toen er aan het eind van de 19e en in begin van de 20ste eeuw de moerassen gedempt werden en er vruchtbare landbouwgrond beschikbaar kwam. Het gebied produceerde toen nog uiterst simpele rode en witte wijnen die nog op weinig enthousiasme konden rekenen.

Bolgheri wijn

Inmiddels is het potentieel van dit oergebied van de Super Tuscan ontdekt, dankzij een aantal eigenwijze wijnmakers die het lef hadden om iets nieuws te proberen. Bolgheri is dan ook het herkomstgebied van beroemde Super Tuscans als Sassicaia, Ornellaia, Tignanello, Solaia en Solengo.

De wijngaarden in Maremma en Bolgheri zijn bij uitstek geschikt voor de aanplant van Franse variëteiten, zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot en Syrah en vormen de geboortegrond van de Super Tuscans, de populaire en kwalitatief hoogwaardige Toscaanse wijnen gemaakt van deels internationale druivenvariëteiten.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
? Naar boven