Bosio Egidio Barbera d'Alba
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasBarbera
- HerkomstItalië, Piemonte
Met een waaier aan luxe impressies
- Pasta Bolognese
- Oude kaas
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Barbera |
Regio | Piemonte |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2022 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Houtrijping | 12 maanden |
Classificatie | DOC Barbera d’Alba |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
EAN-nummer | 8032793970408 |
Artikelnummer | K201048 |
Awards | |
Samen met Egidio startte Valter (Luca’s vader) het familiebedrijf in 1967. Luca speelde er tussen de ranken en de vaten en kreeg alles met de pipet ingegoten. Tegenwoordig koopt Bosio ook druiven bij wijnboeren onder contract voor het label Luca Bosio. Een state-of-the-art winery, traditie in combinatie met innovatie plus respect voor mens en milieu.
Barbera wijn
De afgelopen jaren is Barbera steeds meer als een kwaliteitswijn bekend gaan staan en door zijn veelzijdige karakter zijn er talloze stijlen die door deze druif gemaakt kunnen worden. Barbera staat vooral bekend om frisse zuren en relatief weinig tannines. De rode wijnen zijn over het algemeen erg fruitig met rood fruit en zwart fruit, zoals kersen, bramen, frambozen en cassis.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD