Een smaakvolle verrassing uit de Zuid-Afrikaanse Westkaap: een stevige en toch ook soepele 100% Merlot vol donkere bessen, kersen en een vleugje mokka ven het eikenhout. Bekroond met goud!
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasMerlot
- HerkomstZuid-Afrika, Westkaap
Vol zoete donkere bessen en kersen
-
Hamburger
-
Gegrild vlees
-
Pasta Bolognese
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Druivenras | Merlot |
Regio | Westkaap |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2017 |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Classificatie | WO Western Cape |
Houtrijping | 8 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2023 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 6009616121158 |
Art.nr. | 660687 |
awards | |

De Westkaap in Zuid-Afrika kent verschillende wijnstreken, waaronder de Kuststreek, Cape South Coast, Olifantsrivier en Breederivier Vallei. En in de Breederivier Vallei, om precies te zijn in het district Robertson, maakt het team van de rising star Bonnievale prachtige Zuid-Afrikaanse wijnen. De naam Bonnievale is een verbastering van ‘Beautiful Valley’, en verwijst naar het gelijknamige Schotse landgoed van de grootvader van de oprichter, Christopher Forrest Rigg. Hij was in de negentiende eeuw degene die een irrigatiekanaal dwars door de vallei groef, waardoor er constante toevoer van water ontstond, en de vallei geschikt werd voor landbouw.
Bonnievale Westkaap
De getalenteerde wijnmakers van Bonnievale mogen in hun handen klappen wat betreft het klimaat. In de Breederivier Vallei heerst een relatief koel klimaat, waardoor de druiven langzaam en perfect rijp worden. Ook is de wijnregio omgeven door heuvels, bergen en kan profiteren van de nabijheid van de twee rivieren én de oceaan. Hierdoor hebben de wijnmakers ruime keuze in terroirs, waardoor ze in staat zijn om alleen het beste van Zuid-Afrika te bottelen. Tegelijk ook meteen hun missie!

"Deze Zuid-Afrikaanse Merlot kenmerkt zich door zijn volle body en het rode fruit. Oogsten op het moment dat de druiven perfect rijp zijn is de sleutel tot succes. zodat er geen enkele vegetale smaak meer te proeven valt. Tijdens het gisting werd het sap regelmatig overgepompt voor het verkrijgen van rijpe tannines. De wijn heeft gedeeltelijk in Franse vaten gerijpt voor extra complexiteit," aldus wijnmaker Izak de Vries.

Door de satijnzachte smaak is Merlot vrij eenvoudig om te combineren met verschillende gerechten. Maar het is wel echt de perfecte begeleider van een sappige hamburger of gegrild vlees. Helemaal lekker met een extra stevige saus. Bekijk onze Wijn & Spijs wijzer voor meer smaakvolle inspiratie om voortaan de beste combinaties te maken.