Liefhebbers van stevige vleesgerechten opgelet! Halverwege oktober begint officieel het wildseizoen: één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Tijd om weer stevige wildgerechten op tafel te zetten in combinatie met stevige en krachtige wijnen.
Wildgerechten
Wild is op te delen in twee categorieën: wild met veren en wild met haren. Wild met veren betreft gevogelte, zoals patrijs, fazant, duif en parelhoen. Hier passen elegante wijnen uitstekend bij, zoals Unico Doppio. Wild met haren betreft viervoeters, zoals hert, wild zwijn en haas. Kies hierbij wijnen met een meer krachtige en uitgesproken smaak.
Wijn & Spijs tip
Heeft u nog inspiratie nodig voor een lekker wildgerecht? Ons advies: ga voor eendenborstfilet in combinatie met champignons en spruitjes. Een bijpassende wijn is de Unico Doppio uit Piemonte: een prachtig ontwikkelde dinerwijn vol aardse truffelspecerijen.
Ingrediënten - 2 personen
- 2 eendenborstfilets
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 250 gram champignons
- 500 gram spruitjes
- 100 ml rode wijn
- Verse tijm
Bereiding
Fruit voor dit gerecht de uien en de knoflook in de pan. Voeg hier de champignons en de tijm aan toe. Blus na 5 minuten het geheel af met 50 ml rode wijn en haal de pan van de hittebron. Voeg naar smaak peper en zout toe. Snij aan de vetkant het vel van de eendenborstfilet in ruitjes. Dit zorgt ervoor dat de filets niet kromtrekken. Bak ze ongeveer 15 minuten in de pan en begin bij de vetkant. Als ze rosé gebakken zijn, haal je ze uit de pan. Blus het bakvet af met 50 ml rode wijn en voeg het geheel van paddenstoelen en uien toe. Laat het nog even inkoken en voila, je hebt een heerlijk recept op tafel! Voor de liefhebber: kook er nog wat spruitjes bij als bijgerecht.