Welke wijn bij pannenkoeken?

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 16-03-2018
Delen
pannenkoeken en wijn
pannenkoeken en wijn

De pannenkoek is ongekend populair en heeft zelfs een eigen feestdag in maart. Logisch, want wat is er nou leuker dan gezellig pannenkoeken te eten met de hele familie? Als wijnliefhebber vraagt u zich misschien af welke wijn er nou goed bij pannenkoeken past? Daar hebben wij het antwoord op.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 12.695 reviews

Welke wijn u met pannenkoeken combineert, hangt af van welk ingrediënt u aan de pannenkoek toevoegt. Een cava is altijd een goede optie bij welke soort pannenkoek dan ook. Maar we hebben nog meer aanraders!

Poedersuiker of stroop

Een simpele maar o zo lekkere combinatie. Het zoete karakter van poedersuiker en stroop gaat goed samen met zoete dessertwijnen, zoals Sauternes, (half)zoete Vouvray, Jurançon of Moscato. Voor stroop kunt u zelfs nog een stapje verder gaan met PX sherry. De PX is zowel qua smaak als textuur bijna stroperig, dus een perfecte match.

Chocolade

Mmm, bij het denken aan een pannenkoek met chocopasta of chocoladesaus loopt het water ons al in de mond. Combineer hem met een lekkere PX sherry, omdat deze wijn duidelijke nuances heeft van chocolade en toffee.

Een andere lekkere optie is een Late Bottled Vintage Port (LBV). Deze wijn is vrij zoet en heeft tonen van rijk en donker bosfruit. Dat rijke zoete fruit past heel goed bij chocola. Een toetje op zich!

Spek en kaas

De klassieke combinatie van een hartige pannenkoek met spek en kaas blijft altijd goed! In tegenstelling tot het zoetere beleg, kunt u in dit geval beter voor een volle witte wijn kiezen, zoals Chardonnay of Pinot Blanc.

Als u liever voor rode wijn gaat, kies er dan een met een soepel en fruitig karakter en niet te veel structuur, zoals een Merlot, een fruitige Beaujolais, lichte Montepulciano zonder hout, een Valpolicella of een lichte stijl Barbera.

Appel en kaneel

Bij een pannenkoek met appel en kaneel kunt u het beste een Moscato (d’Asti) drinken. Deze mousserende dessertwijn heeft naast zijn zoete smaak, frisse tonen, een kleine bubbel en bevat ladingen perzik- en abrikozenfruit. Een perfecte combinatie!

Bosfruit

Denk hierbij aan lekkere bosbessen, frambozen of aardbeien. Daar past een zoetere wijn met een frisse ondertoon goed bij, zoals een Moscato wijn. Een andere goede optie is een sparkelende rosé, zoals een Cremant de Limoux.

Walnoten, geitenkaas en honing

Meer op de avontuurlijke tour? Probeer dan eens een pannenkoek met walnoten, geitenkaas en een klein beetje honing. Geitenkaas past heel goed bij Sauvignon Blanc wijnen uit de Loire, zoals Sancerre of Touraine. Smullen maar!