Tr

Welke wijn drinkt u bij uw hamburger?

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 12-03-2015
Delen
wijn bij hamburger
wijn bij hamburger

Geschreven door Mariëlla Beukers

U ziet ze ineens overal opduiken: kleine restaurants of wijnbarren die de betere hamburger op de kaart hebben staan. Tenminste, dat viel mij recent op in mijn woonplaats. En toegegeven: een goed klaargemaakte burger met verse groenten, een lekker broodje enu pittige garnering gaat er bij de meeste mensen wel in. Helemaal met een lekker glas wijn. Maar welke wijn drinkt nu eigenlijk bij zo’n hamburger?

Gelukkig hoeft u daar helemaal niet moeilijk over te doen! Over het algemeen smaakt iedere sappige, fruitige wijn met een fris portie zuren goed bij dit klassieke Amerikaanse gerecht. De zuren zijn nodig tegen het vet van het vlees (of de vleesvervangers, want er zijn ook vegetarische burgers). En als de burger wat meer specerijen en pittige garnering om zich heen heeft, past uiteraard een wijn die daar een beetje tegenop kan en zelf ook lekker kruidig en stevig is.

Recent kwam ik op internet een aantal overheerlijke wijn-burgercombinaties tegen die me erg nieuwsgierig maakten. Bij diverse burgers met verrassende ingrediënten werden speciale wijnen gesuggereerd. Bij twee van die combinaties zocht ik wijnen die ook regelmatig bij de Wijnbeurs verkrijgbaar zijn. Ik daag jullie uit de suggesties uit te proberen!

Hamburger met een plakje blauwschimmelkaas, mosterd en gekarameliseerde ui

Combineer dit met Barbera d’Alba of Grüner Veltiner. Het zuur van blauwschimmelkaas en mosterd samen met het zoete van de gekarameliseerde uien vindt een goede match in de stevige zuren van beide wijnen. De kruidigheid, zowel van de Italiaanse Barbera d’Alba als bij een Oostenrijkse Grüner Veltliner, vult dit geheel prachtig aan.

Klassieke Amerikaanse hamburger, met plak kaas, Thousand Island-dressing, rode ui, tomaat, sla en zoetzure augurk

Combineer dit met Zinfandel of Sauvignon Blanc. Bij een Amerikaanse burger kiest u natuurlijk een Amerikaanse wijn! Kruidigheid en fruit vinden we vooral bij de Zinfandel, bij voorkeur van oude stokken. Maar een nieuw-wereldse Sauvignon Blanc kan ook heel goed, als u liever wit drinkt.

Naar boven