Recept: zuurkooltaart

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 19-10-2020
Delen
Recept zuurkooltaart
Recept zuurkooltaart

Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht u van zuurkooltaart? Een heerlijk gerecht waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2x braadworst aan één stuk a 500 g van de AH
  • 400 gr zuurkool (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 pak Duits verpakt brood (Oberlander AH)
  • 50 gr boter
  • 1 grote ui in ringen gesneden
  • 1 schepje suiker
  • 1 el tijm

 

  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 1 el Zaanse mosterd
  • Nootmuskaat
  • Peper/zout
  • 1 springvorm (doorsnede 22 à 24 cm)

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Snij de plakken brood doormidden en hou apart, breek de eieren in een mengkom doe de, slagroom en melk erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm in een hoge koekenpan de boter en bak de verse worst licht bruin aan beide kanten.

Haal uit de pan, hou apart en bak in hetzelfde braadvet de uienringen glazig, voeg de suiker toe en laat de uienringen licht karameliseren. Voeg de zuurkool toe roer door elkaar en breng op smaak met tijm en peper/zout.

Recept zuurkooltaartRecept zuurkooltaart

Bedek eerst de bodem van de springvorm met een paar sneetjes brood, totdat de bodem helemaal bedekt is, en zet dan rechtop en dakpansgewijs de andere sneetjes brood langs de rand in de springvorm. Verdeel de zuurkool over de bodem, leg de worst er opgerold op zodat het past (je houd een stukje over), en giet tot slot het slagroom/ei mengsel eroverheen.

Zet direct in de oven, en bak de taart voor 45 minuten goudbruin en krokant. Als de taart te snel bruin wordt, kan je hem afdekken met wat aluminiumfolie.

“Zuurkool en Riesling is een klassieke combinatie en met deze combinatie proeft u waarom! De frisheid in de wijn en zuurkool komen heel mooi samen en doorbreken het vettige van de braadworst. Heerlijk!”