Recept: zalm uit de oven

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 11-06-2019
Delen
Recept zalm uit de oven
Recept zalm uit de oven

Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht u van zalm uit de oven? Een heerlijk gerecht waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.

Ingrediënten - 4 personen

  • 4 stukken zalmfilet zonder huid, 175 gr ongeveer 6cm breed
  • 100 ml frambozenazijn
  • 300 ml witte wijn
  • 400 gr haricots verts
  • olijfolie
  • fijn zeezout
  • 2 el fijne mosterd
  • 2 el water
  • 1 el suiker
  • 2 el verse dille, fijn gehakt
Wijnbeurs | Zalm uit de ovenWijnbeurs | Zalm uit de oven

Bereiding

Snijd elke filet in de lengte bijna door en klap hem naar buiten om. Je zalm is nu overal even dik.

Leg de zalm in een passende, ovenvaste schaal met hoge rand. Voeg zoveel azijn en wijn toe (in de verhouding 1:3) dat de zalm voor de helft in het vocht staat. Zet apart.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Giet af en breng op smaak met een scheutje olijfolie en wat zeezout. Zet apart en houdt warm.

Zet de zalm 7 tot 9 minuten in de oven; hij mag eruit als de gaarheid goed is (van binnen nog zachtroze) of als er eiwitten aan de buitenkant van de zalm zichtbaar worden.

Roer ondertussen de mosterd, het water, de suiker en de dille tot een gladde saus.

Bedruip de zalm met het vocht uit de ovenschaal.

Verdeel de boontjes over de borden. Sprenkel de mosterdsaus erover en leg de zalm erop. Bestrooi de zalm met fijn zeezout en serveer. Erg lekker met smeuïge aardappelpuree.

“Het vettige van de zalm en het romige van de aardappelpuree vragen om een wijn met een zwoele ondertoon. En die vind je vooral in druiven als Viognier, Roussanne en/of Grenache Blanc."