Of je nu een doorgewinterde kok bent of een beginner in de keuken; met dit recept is dit heerlijke gerecht in een handomdraai klaar! Laat het recept begeleid worden door een fluweelzachte wijn en klaar is kees. Klaar om je smaakpapillen te gaan verwennen?
Ingrediënten - 4 personen
• 1 kg zoete aardappelen
• 1 ui
• 3 el olijfolie
• 4 wilde eendenborsten (ca. 150 per stuk)
• 100 ml volle rode wijn
• 150 ml wildfond
• 2 el bramenjam
• 100 g bramen
Bereiding: 30 min + 30 min oventijd
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 x 3 cm. Doe ze in een ovenschaal. Snipper de ui en doe deze ook in de schaal. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster 30 min. in de oven.
Snijd intussen het vel van de eendenborsten kruislings in. Bestrooi de vleeskant met wat zout. Bak de eendenborstfilet op de velkant ca. 6 min op middelhoog vuur.
Leg de eendenborsten in een ovenschaal met de velkant naar boven en zet ze nog 10 min in de oven.
Schenk de wijn in de koekenpan en laat 3 min. inkoken. Schenk de wildfond erbij en laat weer 3 min. inkoken. Meng er de bramenjam door en kook nog 1 min. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Neem de eendenborst uit de oven. Laat 5 min. rusten en snijd het dan in plakjes. Leg ze in een waaier op 4 borden. Schep er de bramensaus over en garneer met verse bramen.
Stamp de zoete aardappel en ui tot grove puree en schep bij de eendenborst op de borden.
Tip: extra lekker met haricots verts.