Op een zomerse avond of tijdens een winteravond zin in een heerlijke wijn cocktail? Dan heb wij hier 3 wijn cocktail recepten samengesteld voor u. Wij leggen stap voor stap uit wat precies de bedoeling is en welke ingredienten u nodig hebt voor een heerlijke wijn cocktail.
Rabarber en gember cocktail
Ingrediënten:
- Gember en rabarber gin (wij gebruikten: edinburgh rhubarb and ginger gin.
Niet in huis? Gebruik dan gewone gin wat extra gember en rabarber siroop) - Mousserende wijn
- 2 limoenpartjes
- Paar blaadjes munt
- 2 schijfjes gember
Bereiding:
Stamp de limoenpartjes, gember en munt in een glas tot het sap uit de limoen vrijkomt.
Voeg 50 ml gin toe en vul aan met de mousserende wijn.
Roer eventjes en garneer met wat muntblaadjes.
Verfrissende cocktail met een beetje spice!
Toasted Spice Chardonnay
Ingrediënten:
- 4 kaneelstokjes
- 3 steranijs
- 3 eetlepels honing
- 1 citroen
- 1 fles Chardonnay
Bereiding:
Snijd de citroen in partjes.
Giet de wijn in een ruime pan. Voeg de partjes, kaneel en sterrenanijs bij de wijn.
Verwarm het mengsel zachtjes (let op! Niet laten koken, want dan verdampt de alcohol).
Laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken, langer kan natuurlijk altijd.
Zeef de wijn en roer er honing naar smaak door.
Net even anders dan de klassieke glühwein en onze favoriet voor deze winter!
Warme choco met.. wijn!
Ingrediënten:
- 360 ml melk
- 240 ml rode wijn
- 55 gr chocolade
- Flinke dot slagroom
- Optie: kaneel
Bereiding:
Verwarm de melk met chocolade in een pannetje om matig vuur.
Roer tot alle chocolade is gesmolten en voeg dan de rode wijn toe.
Roer tot alles goed gemengd is en serveer met een flinke dot slagroom!
Feestelijke bubbels
Bereiding:
Een glas bubbels is al feestelijk, maar om het nog feestelijker te maken zijn er verschillende mogelijkheden.
Serveer een paar stukjes fruit (framboosjes, rode besjes, een aarbei in stukjes of druiven) in het glas. Indien er bevroren fruit wordt gebruikt, werkt het ook nog eens extra verkoelend.
Om er helemaal een mooie wijncocktail van te maken, kunt u voor het inschenken van de wijn het randje van het glas dippen in een mengsel van citroensap en water. Dip de rand vervolgens in de suiker voor een feestelijk suikerrandje.