Recept: vleesstoofschotel met pure chocolade

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 11-06-2019
Delen
Recept vlees stoofschotel met pure chocolade
Recept vlees stoofschotel met pure chocolade

Zin om wat tijd uit te trekken voor een lekker stoofpotje? Dan hebben we hier een recept voor een klassiek stoofpotje klaarstaan, maar mét een speciaal ingrediënt: pure chocola. Als dat niet genieten wordt... 

Ingrediënten - 2 personen

  • 500 gr rundvlees (sukade) in blokjes gesneden
  • 1 el bloem
  • 1 grote winterwortel schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 grote ui in stukken gesneden
  • ½ rode chilipeper zonder de zaadjes fijngehakt
  • 250 ml rode wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstok
  • zout
  • 25 gr pure chocolade min. 70% cacao
  • 1 el olijfolie
Wijnbeurs | Vlees stoofschotel

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Verwarm een braadpan met de olijfolie, bestrooi het vlees licht met wat zout en de bloem. Braad het vlees totdat het rondom bruin is.

Voeg de gesneden groenten toe plus de komijn-, koriander- en paprikapoeder en bak dit voor 1 a 2 minuut mee in de pan op laag vuur: goed roeren.

Voeg de wijn toe en laat het even meekoken. Giet de bouillon en de tomatenblokjes erbij en voeg tot slot, laurierblad, kaneelstok en tijm toe aan de stoof.

Doe de deksel op de pan, zet het vuur op de laagste stand en laat minimaal voor 2 uur gaar stoven.

Blijf tussendoor een beetje roeren. Als het vlees gaar is, laat het dan licht afkoelen en roer dan voorzichtig de chocolade erdoor.