Tr

Recept: vlees stoofschotel pure chocolade

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 11-06-2019
Delen
Recept vlees stoofschotel met pure chocolade
Recept vlees stoofschotel met pure chocolade

Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht u van vlees stoofschotel met pure chocolade? Een heerlijk gerecht waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.

Ingrediënten - 2 personen

  • 500 gr rundvlees (sukade) in blokjes gesneden
  • 1 el bloem
  • 1 grote winterwortel schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 grote ui in stukken gesneden
  • ½ rode chilipeper zonder de zaadjes fijngehakt
  • 250 ml rode wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstok
  • zout
  • 25 gr pure chocolade min. 70% cacao
  • 1 el olijfolie
Wijnbeurs | Vlees stoofschotel

Bereiding

Schil de aardappels en ui en rasp de aardappels en ui met een middelgrote rasp.

Meng de kwark met de fijngehakte dille, roer goed door elkaar breng op smaak met citroen rasp, peper en zout.

Schep het aardappel/ui mengsel in een schone theedoek, bind bij elkaar en knijp het vocht er goed uit, want de aardappels en ui laten behoorlijk wat vocht los en doe ze in een kom.

Voeg de bloem, zout en peper bij het aardappel/ui mengsel en meng het goed door elkaar.

Verhit een ruime koekenpan met wat olie, schep met 2 eetlepels 3 bergjes aardappelmengsel in de pan en druk ze plat tot 3 ronde koeken, ik heb zelf een steekring gebruikt, voor mooie strakke ronde koekjes.

Bak beide kanten op middelhoog vuur tot knapperig en goudbruin.

Verdeel stukjes forel over de aardappelkoekjes en serveer de dille kwark erbij.

“Een Spaanse rode wijn is zwoel en kruidig van smaak en heeft een prachtig geconcentreerde smaak. Het rijke karakter van het stoofvlees, de kruiden en het vleugje chocola maakt het geheel een geweldige combinatie.”

Naar boven