Uitpakken tijdens de lunch of het diner? Schotel uw gasten dan deze heerlijke vissoep voor met een glas frisse Chardonnay.
Ingrediënten voor 2 personen:
-
1 el olijfolie
-
25 gr roomboter
-
1 venkelknol (in kleine blokjes gesneden. Houd venkeltopjes apart)
-
2 fijn gesnipperde sjalotten
-
1 prei (in plakken gesneden)
-
1 winter wortel (in blokjes gesneden)
-
2 aardappels (geschild en in blokjes gesneden)
-
1 el bloem
-
100 ml witte wijn
- 600 ml visbouillon
- 125 gr zalmfilet (zonder vel en in blokjes van 1 cm gesneden)
- 100 gr kabeljauw (in blokjes van 1 cm gesneden)
- 100 gr grote voorgekookte garnalen
- 150 gr mosselen
- 150 ml slagroom
- 1 el fijnegehakte topjes van de venkel
- 1 el fijngehakte verse peterselie
- Peper/zout uit de molen
Bereiding:
Verwarm de boter samen met de olie in een soeppan.
Bak hierin de venkel, sjalot, prei, wortel en aardappel aan totdat de groenten wat zachter worden. Strooi de bloem over de groenten en bak al roerend voor 2 tot 3 minuten mee.
Blus af met de wijn en bouillon. Breng al roerend het geheel aan de kook en laat het op een zacht vuurtje 5 minuten pruttelen.
Doe de vissoorten erbij en laat nog voor 10 minuten mee verwarmen. Roer op het laatst de room erdoorheen.