Recept: truffel risotto

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 25-09-2023
Delen
Truffel risotto
Truffel risotto

Truffel liefhebbers opgelet! Deze truffel risotto is pure verwennerij vanuit de Italiaanse keuken. Vergeet niet een wijn erbij te serveren die het gerecht perfect begeleidt, zoals een Falanghina. Perfect voor een diner met dierbaren of wanneer je jezelf in de watten wil leggen. Buon appetito!

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 12.701 reviews

Ingrediënten - 4 personen

• 2 sjalotjes

• 2 paddenstoelbouillontabletten

• 50 g roomboter

• 300 g risottorijst (bijvoorbeeld aborio)

• 50 ml volle witte wijn

• 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas

• 30 g truffeltapenade

• 1 el verse truffel

Bereiding: 30 min

Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Breng de bouillontabletten met 1 liter water aan de kook.

Verhit de helft van de boter en 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem.

Voeg als de boter gesmolten is, de sjalot toe en fruit 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit 3 min. mee tot de korrels er glazig uitzien.

Voeg een soeplepel (ca. 100 ml) paddenstoelenbouillon toe aan de rijst en laat al roerend op middelhoog vuur koken tot de bouillon helemaal is opgenomen. Voeg steeds weer een nieuwe hoeveelheid bouillon toe en blijf roeren.

Begin met proeven na 20 min kooktijd. Als de rijstkorrels zacht zijn, maar nog wel bite hebben, is de risotto klaar.

Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter, de truffeltapenade en de Parmezaanse kaas toe. Roer totdat de boter en de kaas helemaal gesmolten zijn. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Schep de risotto op en schaaf er verse truffel overheen.