Zin in een licht gerecht? Ga dan eens voor deze salade met kip en ananas en vergeet er natuurlijk geen fris glas witte wijn bij te schenken. Bekijk hieronder stap voor stap hoe u de salade maakt.
Ingrediënten - 2 personen
• 4 kippendijen (zonder botjes)
• Sap van 1 limoen
• 3 el zoete chilisaus
• Peper en zout naar smaak
• Sla naar keuze
• 4 plakken ananas
• 8 cherry tomaatjes (gewassen en gehalveerd)
• ½ rode ui (in dunne ringen gesneden)
• 1 rijpe avocado (gehalveerd en in dunne plakjes gesneden)
• 4 el olijfolie
• 1 el appelazijn
• Sap van 1 limoen
• 1 el honing
• Zout en peper naar smaak
Bereiding
Meng het limoensap, chilisaus en peper en zout door elkaar en laat de kippendijen hier een uur in marineren.
Grill de kip in een hete grillpan of koekenpan mooi bruin en gaar.
Doe dat ook met de plakken ananas om en om voor ongeveer 2 minuten.
Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar in een schaaltje.
Kies een leuk schaaltje leg de sla onderop, snijd de gebakken kippendijen in mooie schuine plakken en leg deze samen met de ananas, tomaat, avocado en rode ui op de sla. Giet de dressing eroverheen.
“Tip: ga voor een fruitige en frisse witte wijn waarbij de zuren kracht geven. De wijn kan de gegrilde kip dus prima aan! En het tropische karakter van de wijn in combinatie met de ananas in het gerecht creëren een mooie balans.”