Roze bietensoep

Geplaatst door:
op 05-03-2024
roze bietensoep
roze bietensoep

De kick van de gember, de crunch van de pistachenootjes en de aardse smaak van de rode bietjes maken dit fluweelzachte, oogstrelende soepje tot een instant hit op je brunchtafel (en op je insta). Klaar in een kwartiertje, en vegetarisch bovendien. Serveer dit gerecht in combinatie met de Portugese Catedral Dão Reserva en je optimale smaakbeleving is compleet!

Ingrediënten - 4 personen

• 2 sjalotjes

• 5 cm gemberwortel

• 500 g rode gekookte bietjes

• 1 el olijfolie

• 1 pot groentenbouillon (400 ml)

• 200 ml kokosmelk

• 50 g pistachenoten

• 30 g kiemgroenten 

• 4 el zure room

• Staafmixer of keukenmachine

 

Bereiding: 15 min

Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Schil en rasp de gember. Snijd de kontjes van de bieten en vang het sap op. Snijd de bietjes in stukken. 

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit op laag vuur de sjalotten en de gember 3 min.  

Voeg de in stukken gesneden bietjes, het bietensap, de groentebouillon en de kokosmelk toe. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. 

Hak ondertussen de pistachenoten fijn; de structuur moet die van grof poeder zijn. Pureer de soep tot een gladde massa. Neem de tijd hiervoor: hoe gladder de structuur hoe beter. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Verdeel de soep over kommen of diepe broden. Garneer met een lepel zure room en de Bestrooi de room met de fijngehakte pistachenoten. 

TIP: ook lekker met kippenbouillon ipv groentebouillon. 

WIJNTIP: De Catedral Dão Reserva is niet alleen prachtig in kleurcombinatie met roze bietensoep, maar ook nog lekker voor erbij. De Portugese kruiden die de boventoon voeren, vormen een mooie combinatie met de gember, room en kokos in deze vrolijke bietensoep.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 13.695 reviews