Tr

Recept: ribeye steak

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 21-03-2020
Delen
Recept: ribeye steak
Recept: ribeye steak

Zin om uit te pakken tijdens het diner? Ga dan voor rib eye steak met citroen gremolata en hasselback aardappelen. Dit gaat gegarandeerd in de smaak vallen! Hoe u het maakt? Dat leggen we hieronder stap voor stap uit.

Ingrediënten voor 4 personen:

12 mooie aardappels - vastkokend en gewassen met schil
2 teentjes knoklook geperst
4 rib eye steaks à 180 gram (van mooie kwaliteit) op kamertemperatuur
4 el olijfolie
Peper en zout

Voor de gremolata

1 groot bosje peterselie fijngehakt
Sap van één citroen
2 tenen knoflook geperst
1 tl chilivlokken (optioneel)
8 el olijfolie
Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de aardappel op een (grote) lepel en snijd de aardappel in hele dunne schijfjes, maar let op! Zorg ervoor dat je de aardappels niet doorsnijdt, de lepel zorgt er voor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijd. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en giet in met peper en zout, bak in de oven voor 30 tot 40 minuten.

Maak ondertussen de gremolata, meng hiervoor alle ingrediënten voor de gremolata door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Recept ribeye steakRecept ribeye steak

Wrijf de steaks in met olijfolie, en bak de steaks in een goed verwarmde koekenpan met olie op hoog vuur aan beide kanten bruin voor 2 minuten per kant, haal uit de pan en laat ze rusten op een plank. Snijd de steaks in mooie plakjes, en garneer de hasselback aardappels met citroen gremolata, serveer dit gerecht met een frisse salade naar keuze én een mooi stevige rode wijn, zoals een Bordeaux wijn.

Naar boven