Nét dat beetje extra tijdens het diner? Ga dan eens voor ribeye steak met citroen gremolata en hasselback aardappelen. Een absolute aanrader wanneer u een passend gerecht zoekt voor bij een stevige rode wijn.
Ingrediënten voor 4 personen:
• 12 mooie vastkokend eaardappels (gewassen met schil)
• 2 teentjes knoklook (geperst)
• 4 rib eye steaks à 180 gram (van mooie kwaliteit) op kamertemperatuur
• 4 el olijfolie
• Peper en zout
Voor de gremolata
• 1 groot bosje peterselie (fijngehakt)
• Sap van één citroen
• 2 tenen knoflook (geperst_
• 1 tl chilivlokken (optioneel)
• 8 el olijfolie
• Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de aardappel op een (grote) lepel en snijd de aardappel in hele dunne schijfjes, maar let op! Zorg ervoor dat je de aardappels niet doorsnijdt, de lepel zorgt ervoor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijdt. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Giet in met peper en zout en bak in de oven voor 30 tot 40 minuten.
Maak ondertussen de gremolata, meng hiervoor alle ingrediënten voor de gremolata door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Wrijf de steaks in met olijfolie en bak de steaks in een goed verwarmde koekenpan met olie op hoog vuur aan beide kanten bruin voor 2 minuten per kant. Haal uit de pan en laat ze rusten op een plank. Snijd de steaks in mooie plakjes en garneer de hasselback aardappels met citroen gremolata.
Serveer dit gerecht met een frisse salade naar keuze én een mooi stevige rode wijn, zoals een Bordeaux wijn.