Recept: pulled chicken

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 07-01-2020
Delen
Recept pulled chicken
Recept pulled chicken

Een broodje met pulled chicken, ultiem comfortfood! Een heerlijk glas wijn erbij en genieten maar. Weten hoe u deze broodjes zelf gemakkelijk maakt?

Ingrediënten - 4 personen

  • 4 grote kippenpoten
  • 3 selderij stengels (in stukjes gesneden)
  • 1 grote winterwortel (in plakjes gesneden)
  • 2 uien (in halve ringen gesneden)
  • 2 knoflooktenen (geperst)
  • ½ liter kippenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • ¼ liter rode wijn
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 pak gemengde mini ovenbroodjes
  • Peper & zout
Recept Pulled chicken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de kippenpoten rondom bruin in een hete koekenpan met een scheut olijfolie, haal de kippenpoten uit de pan en leg ze alvast in een grote braadslee of ovenschotel.

Bak in dezelfde pan, de ui, wortel en selderij glazig, roer de knoflook erdoor en blus af met de rode wijn, laat 2 minuten doorkoken. Voeg nu de tomatenblokjes, tijm en de kippenbouillon toe, roer om en breng op smaak met de peper en zout. Breng de saus nog even goed aan de kook.

Giet de saus over de kippenpoten, dek af met aluminiumfolie en bak voor 30 minuten, verwijder daarna de folie en bak nog eens voor 30 minuten.

Plaats de broodjes in de oven en bak ze af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Laat het gerecht een beetje afkoelen, verwijder het velletje en haal de botjes uit de kip. Trek de kip los met 2 vorken.

Snijd de broodjes doormidden doe de kip erop en giet er nog wat van de heerlijke saus overheen.

“Een fluweelzachte wijn vol rood sappige fruit vraagt om een gerecht met een volle, kruidige smaak. De tomaten in dit gerecht passen perfect bij de sappige smaak en de kruiden sluiten naadloos aan. Geweldige combinatie.”

Naar boven