Zin in paella maar wel even met een originele twist? Maak dan eens een variant met pompoen! Een lekker herfstig gerecht dat helemaal compleet is met een lekker glas rode wijn.
Ingrediënten - 2 personen
- 1 middelgrote pompoen
- 250 gr risottorijst
- 250 ml groentebouillon
- 400 ml wortelsap
- 3 el limoensap
- 25 gr paneermeel
- 1 el roomboter
- 3 el olijfolie
- 80 gr geraspte Parmezaan
- ½ bosje gehakte peterselie
- Peper en zout
- 1 pan geschikt voor de oven
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Meng de paneer samen met 2 el olijfolie, de Parmezaan, peterselie en pompoenpitten door elkaar. Houd apart.
Verwarm de pan op matig vuur samen met de boter en 1 el olijfolie, voeg de risottorijst toe en bak deze voor 1 a 2 minuten. Blus af met de bouillon en wortelsap en breng aan de kook.
Voeg de limoensap toe, strooi de helft van het paneer/kaasmengsel eroverheen en leg de parten pompoen er in een rondje dakpansgewijs bovenop.
Bak de pompoen paella voor 30 minuten in de oven, haal uit de oven en strooi de rest van het paneermengsel over de rijst, zet nog even terug in de oven voor een paar minuten.
Haal uit de oven en strooi er nog wat verse peterselie overheen.
“Dit hartige en stevige herfstgerecht past perfect bij een krachtige Spaanse rode wijn, zoals uit Ribera del Duero. Het fruitkarakter komt helemaal naar voren in de wijn dankzij het zoetje van de pompoen. Het hartige van de Parmezaan laat het geheel mooi samensmelten.”