Recept: Omeletwraps met erwtjesspread en roze garnalen

Geplaatst door:
op 19-03-2025
Omelet wrap rolletjes
Omelet wrap rolletjes

Deze elegante omeletwrap rolletjes, gevuld met een frisse erwtjesspread en scampi's, zijn perfect als voorgerecht of borrelhapje. Het gerecht ziet er niet alleen feestelijk uit, maar smaakt ook heerlijk licht en verfijnd. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dit gerecht bereidt.

Ingrediënten - 4 tot 6 personen

Voor de omeletwrap:

• 4 biologische eieren

• 2 el speltbloem

• 1 tl komijnzaadjes

• 100 ml crème fraîche

• 2 el fijngehakte bieslook

• Zeezout en versgemalen peper

• 1 el boter

• 1 vel bakpapier

• 1 bakblik (20 x 30 cm)

 

Voor de erwtjesspread:

• 250 g doperwtjes (diepvries of vers)

• 150 g mascarpone

• 2 fijngehakte lente-uitjes

• 2 tl gedroogde dragon

• 2 el citroensap

 

Voor de vulling en garnering:

• 200 g roze garnaaltjes

• 1 klein kropje romaine sla (in repen gesneden)

• 4 takjes verse dille

Bereiding: 1 uur + 1 uur opstijven

1. Omelet Wrap bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren los in een kom. Zeef de speltbloem boven de eieren en klop tot een glad beslag. Voeg de crème fraîche, dragon, bieslook, zout en peper toe en klop stevig door. Vet het bakblik in met boter en bekleed het met bakpapier. Vet ook het bakpapier in. Schenk het beslag in het bakblik en bak de omeletwrap 10 minuten in het midden van de oven. Laat de omelet 5 minuten afkoelen, maak los van het bakpapier en draai voorzichtig om. Rol de omelet samen met het bakpapier op en laat rusten tot gebruik.

2. Erwtjesspread maken:
Kook de doperwtjes 5 minuten in kokend water. Giet af en laat afkoelen. Doe de afgekoelde doperwtjes in een hoge mengbeker en voeg de lente-uitjes, mascarpone, dragon, citroenrasp en citroensap toe. Pureer met een staafmixer tot een grove spread.

3. Omelet Wrap opbouwen:
Rol de omeletwrap uit en bestrijk gelijkmatig met de erwtjesspread. Breng op smaak met wat zeezout en peper. Verdeel de roze garnaaltjes over de spread en druk ze zachtjes aan. Voeg de repen romaine sla toe en rol de omelet strak op. Wikkel de rol in bakpapier en draai de uiteinden dicht als een toffee. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

4. Serveren:
Snijd de opgesteven omeletwrap in plakken van 2,5 cm dik. Garneer met plukjes verse dille en eventueel extra roze garnaaltjes. Serveer met een frisse groene salade met een mosterdvinaigrette.

Serveertip

Deze omeletwrap rolletjes zijn niet alleen een gerecht, maar ook ideaal als luxe borrelhapje. Zorg dat de rol stevig is opgestijfd voordat je hem in plakken snijdt voor een strakke presentatie.

Eet smakelijk!

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 13.786 reviews