Voeg een vleugje tropische verrassing toe aan je kerstfeest met deze mini-trifles! Ze barsten van exotisch fruit en hebben een heerlijke laag van cake. Deze kleurrijke kunstwerkjes zijn een feestelijke twist op een klassiek dessert, perfect om je gasten mee te verrassen en de koude kerstdagen op te fleuren.
Ingrediënten - 4 personen
• 100 g kristalsuiker
• 1 citroen
• 4 kruidnagels
• 1/2 ananas
• 2 mango's
• 125 ml crème fraîche
• 4 plakken boerencake
• 60 ml Moscato d'Asti
Benodigdheden:
• 4 tumbler glazen (of wijnglazen met een rechte kelk en een platte bodem)
Bereiding: 25 min + 1 uur wachttijd
Doe de suiker met 100 ml water in een steelpan. Snijd 4 stukken van de citroenschil en voeg toe. Pers de citroen uit en voeg het sap ook toe, samen met de kruidnagels. Breng aan de kook en laat in ca. 10 min. inkoken tot een siroop.
Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en de kern van de ananas en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Haal de citroenschillen en kruidnagels uit de siroop en meng de ananasblokjes met de siroop. Laat de ananas in de siroop afkoelen.
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango met een staafmixer. Meng de helft van de mangopuree met de crème fraîche.
Snijd of steek een rondje uit elke plak cake ter grootte van de bodem van het glas. Leg de cake in het glas en besprenkel met de Moscato d’Asti. Schep er een laagje ananasblokjes op, daarop een laagje mango-crème fraîche en daarop een laagje mangopuree. Halveer de passievruchten en leg in elk glas een halve passievrucht.