Deze kleurrijke salade is een plaatje op je kersttafel. Door het roosteren met salie krijgt de pompoen een diepe, aromatische smaak, die perfect matcht met de frisse balsamico, de crunch van de noten en het zilte van de feta.
Ingrediënten 4-6 personen
• 6 blaadjes salie
• 1 el olijfolie
• 400 g pompoenblokjes
• 100 g mesclun sla
• 1 el crema di balsamico
• 75 g feta
• 1 el granaatappelpitjes
• 40 g pecannoten
Verwarm de oven voor tot 200C.
Snijd de salieblaadjes fijn en meng met de olie en wat peper en zout door de pompoenblokjes. Rooster in een enkele laag op een met bakpapier bedekte bakplaat 15 min. in de oven. Laat afkoelen.
Doe de mesclun in een schaal. Verdeel de pompoenblokjes erover. Verdeel de balsamicosiroop er in strepen over.
Verkruimel de feta erover en bestrooi met de granaatappelpitjes en de noten.
Tip: De pompoenblokjes kun je ook een dag van tevoren roosteren.