Op zoek naar een gezellige en smaakvolle maaltijd? Kaasfondue heeft de perfecte balans tussen comfort food en een klassiek tintje. Haal je favoriete dippers in huis en deel dit romige recept met je vrienden of familie. Binnen een half uur kan iedereen aan tafel!
Ingrediënten - 4-6 personen
• 400 g fontina
• 400 g provolone
• 1/2 citroen
• 1 teentje knoflook
• 2 el maïzena
• 350 ml volle witte wijn
• 150 g gorgonzola (picante of dolce)
• 2 takjes verse oregano
Bereiding: 25 min
Rasp de fontina en de provolone kaas. Pers de halve citroen uit. Pel het teentje knoflook en halveer. Los de maïzena op in een kommetje met 2 el water.
Doe de witte wijn in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Draai zodra de wijn kookt het vuur laag. Voeg al roerende het citroensap en het maïzena-papje toe.
Voeg hand voor hand de geraspte kaas toe tot het geheel gesmolten is tot een egale massa. Voeg dan de gorgonzola in stukjes toe en laat al roerende oplossen.
Haal de blaadjes van de takjes oregano en hak fijn. Meng door de kaasfondue. Haal de knoflook uit de fondue.
Zet de fondue op tafel op een warmhoudplaatje of een rechaud. Serveer met ciabatta en verse groenten zoals radijsjes, kort gekookte broccoliroosjes en tomaatjes.