De herfst is ingetreden en dat betekent ook de start van het culinaire wildseizoen. Het perfecte moment om tijd in de keuken door te brengen en voor een bijzonder recept als hertenbiefstuk te gaan. De toevoeging van roquefort en peer maakt het gerecht extra bijzonder.
Ingrediënten - 2 personen
- 2 hertenbiefstukken
- 2 stevige handperen
- 1 eetlepel citroensap
- 25 gr roomboter
- 3 bolletjes stemgember fijngehakt
- 100 ml wildfond
- 100 ml rode wijn
- 150 gr roquefort kaas
Bereiding
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Schil de peren en verwijder met een appelboor de klokhuizen, snijd de peren in 4 parten en besprenkel met citroensap.
Dep het vlees droog met keukenpapier, bestrooi de biefstuk aan beide kanten met peper en zout.
Verwarm de roomboter in een koekenpan, en bak de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten 4 tot 5 minuten mooi bruin, tussendoor keren. Haal de biefstukken uit de pan, wikkel losjes in aluminiumfolie en laat ze rusten.
Bak in dezelfde pan de peren licht bruin, haal ze eruit en houd warm onder folie. Roer de gember door het bakvet, bak een paar minuten, blus af met de wijn en wildfond, breng aan de kook en laat de jus wat inkoken.
Snijd de biefstuk in schuine plakken, serveer gebakken peer, garneer met roquefort kaas en jus. Serveer met gebakken krieltjes en een salade naar keuze.