De hartige kaaswafel sandwich is een heerlijk en feestelijk gerecht dat perfect past bij een brunch of lichte lunch. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je deze smaakvolle combinatie op tafel zet.
Ingrediënten - 4 personen
Voor de wafels:
• 200 g bloem
• 1 ei
• 2 tl bakpoeder
• 1 tl komijnzaadjes
• 50 g oude geraspte kaas
• 200 ml melk
• 3 el olijfolie
Voor de topping:
• 12 groene asperges
• ½ bakje hummus-pesto spread (mix van hummus en pesto)
• 4 plakken beenham
• 4 kwarteleitjes
• Handje rucola
Bereiding: 30 minuten
1. Bereid de asperges en kwarteleitjes:
Snijd 3 cm van de onderkant van de asperges. Blancheer de asperges 5 minuten in kokend water en spoel ze direct af onder koud water. Laat uitlekken. Kook ondertussen de kwarteleitjes 3 minuten. Spoel ze koud af, pel ze en snijd ze doormidden.
2. Maak het beslag voor de hartige wafels:
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, komijnzaadjes en een mespunt zout. Voeg de geraspte kaas toe. Klop in een andere kom het ei los en meng met de melk en olijfolie. Giet dit natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
3. Bak de wafels:
Verwarm een wafelijzer en vet licht in met olijfolie. Schep met een ijslepel het beslag in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin. Laat ze 3 minuten afkoelen.
4. Stel de sandwich samen:
Bestrijk elke wafel royaal met de hummus-pesto spread. Leg een plukje rucola op de wafel, gevolgd door 3 asperges en een tot roos gevouwen plak beenham. Plaats de gehalveerde kwarteleitjes bovenop en garneer met extra rucola. Dit is ook heerlijk op een snee gegrild ambachtelijk brood in plaats van de wafel.
Serveertip
Serveer de hartige wafels lauw warm en garneer eventueel met fijn gehakte verse dragon voor extra smaak. Dit gerecht is ideaal voor een luxe brunch of lichte maaltijd.
Eet smakelijk!