Weinig tijd en toch een snel en gezond recept? Ga dan voor deze salade met garnalen en avocado. Erg lekker bij een glas frisse Pinot Banc of Sauvignon Blanc.
Ingrediënten - 2 personen
Voor de salde
- 1 komkommer (gewassen, in slierten of geraspt, goed droog deppen)
- 1 winterpeen (in slierten of geraspt)
- 1 bakje gekookte jumbo garnalen 100 gr
- 150 gr gekookte quinoa
- 1 krop sla (gewassen)
Voor de dressing:
- 1 rijpe avocado
- Sap van 1 limoen
- 2 el goede kwaliteit olijfolie
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper
- 1/2 tl knoflookpoeder


Bereiding
Zet alles klaar voor de salade en de dressing.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een hoge beker en mix met behulp van een staafmixer alles goed door elkaar.
Kies een leuke pot uit en vul de pot laagje voor laagje met de ingrediënten.
Onderin gaat de dressing, vervolgens de komkommer en wortel, garnalen, dan de quinoa en u eindigt met de sla.
“Pinot Blanc heeft een volfruitig karakter en een romige smaak met een prachtige mineraliteit. Perfect aansluitend bij de romige frisse dressing, garnalen en rauwe groenten. En dankzij het lichte karakter van de wijn, ideaal voor bij de lunch.”