Gevulde pompoenrollade met geitenkaas

Geplaatst door:
op 11-09-2024
Delen
Pompoenrollade
Pompoenrollade

Deze flespompoen is gevuld met onder meer paddenstoelen, truffeltapenade en geroosterde noten: alle smaken van de herfst in één gerecht. Een insta-waardig vega centerpiece, romig en hartig tegelijk, en met een zoetje dat perfect aansluit bij de Chardonnay.

Ingrediënten - 6-8 personen

• 1 flespompoen (ca 1,2 kg)

• 1 el olijfolie

• 300 g paddenstoelenmix

• 1 el truffeltapenade

• 150 g zachte geitenkaas

• 50 g hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan

• Salie

Bakpapier

Staafmixer

Keukentouw

Bereiding: 25 min (+ 45 min. oventijd)

Verwarm de oven voor op 200C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden met een lepel. Leg met de snijkant naar beneden met een bakpapier bekleedde bakplaat en rooster 30 min. in de oven. 

Laat even afkoelen en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Laat ca 1 cm vruchtvlees rondom langs de randen en de bodem zitten.

Maak de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd grote exemplaren in stukken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de paddenstoelen bruin. Haal van het vuur, laat even afkoelen en voeg de truffeltapenade toe.

Pureer het vruchtvlees van de pompoen met de staafmixer en breng op smaak. Hak de noten grof.

Maak in de pompoenhelften zo strak mogelijke laagjes van de gebakken paddenstoelen, verkruimelde geitenkaas en pompoenpuree. 

Lekker met een salade van lollo rosso.

WIJNTIP: De rijke zoetig-aardse smaak en ‘filmende’ textuur van de pompoen vragen om een wat rijkere witte wijn met body en een bourgondisch karakter. De fruitige rijkdom van deze Doudet-Naudin Chardonnay (citrus, perzik, ananas) geeft de pompoen prima tegenspel.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 13.174 reviews

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?