Op zoek naar een feestelijk recept? Wat dacht je van gevulde kalkoenrolletjes? Een gerecht waarmee je gegarandeerd indruk maakt! Wij leggen het stap voor stap uit.
Ingrediënten - 4 personen
- 4 kalkoenfilets
- 250 gr kastanjechampignons (in stukjes gesneden)
- Ontbijtspek (vleeswaren)
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 1 handje verse tijm
- 1 teentje knoflook
- 4 el Parmezaanse kaas (geraspt)
- Zout en peper
- Houten prikkers
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Sla de kalkoenfilets plat. Hiervoor kun je het beste een velletje vershoudfolie op de kalkoenfilet leggen en met bijvoorbeeld deegroller of een steelpannetje tot maximaal 1 cm hoog. Doe het wel met beleid, anders gaat het vlees kapot.
Voor de vulling: snipper de sjalot en knoflook, snijd het spek en kastanjechampignons fijn. Bak alles samen met de tijmblaadjes totdat het lichtbruin wordt. Voeg de Parmezaan toe en breng op smaak met peper en zout.
Leg op iedere kalkoenfilet een hoopje van de vulling, rol ze stevig op en zet ze vast met een houten prikker. Bak de rolletjes in een koekenpan bruin in wat olie, leg ze daarna in een ovenschaal en verwarm ze voor 10 à 15 minuten in de oven.
Snijd de rolletjes in plakjes, verdeel over de borden en druppel er wat goede olijfolie overheen.