Recept voor gevulde eieren

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 25-03-2021
Delen
Gevulde eieren
Gevulde eieren

Niet alleen tijdens Pasen, maar bij menig borrel- of feestmoment lijken gevulde eitjes niet te kunnen ontbreken. Het ziet er dan ook gezellig uit op tafel, is niet moeilijk om te maken en er zijn er nog verschillende varianten te bedenken. heerlijk met een glas Chardonnay, zoals bijvoorbeeld een witte Bourgogne. Of een goed glas Champagne of andere mousserende wijn.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 12.711 reviews

Welke wijn past bij gevulde eieren?

Hoe maak je gevulde eieren?

Voor het basis gevulde eieren recept hebben we niet veel nodig. 

Benodigdheden voor 8 stuks:

  • 4 eieren
  • Eetlepel yoghurt
  • Theelepel mosterd
  • Eetlepel mayonaise
  • Paprikapoeder
  • Kerriepoeder
  • Verse bieslook

Bereidingswijze:

Het is vooral belangrijk dat de eieren hardgekookt zijn. Kook ze daarom 10 tot 12 minuten en spoel ze af onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd ze doormidden in de lengte.

Haal voorzichtig het eigeel weg en prak dat fijn in een schaaltje. Voeg een snufje kerriepoeder, een snufje paprikapoeder, de mosterd, mayonaise en de yoghurt toe aan het eigeel.

Meng dit goed door elkaar en schep het mengsel in een spuitzak. Spuit met de spuitzak kleine toefjes in de eiwit helften en garneer met bieslook.

Gevulde eierenGevulde eieren
Gevulde eieren devilled eggsGevulde eieren devilled eggs

Devilled eggs

Eén van de bekende varianten van het traditionele gevulde ei, is de devilled egg. Deze variant is wat pikanter. Naast mosterd wordt er ook nog een klein beetje sambal (of hete saus) aan toegevoegd en kan het paprikapoeder vervangen worden door cayennepeper.

Gevuld ei met tonijn

Voeg tonijn, kappertjes en eventueel stukjes zwarte olijf toe aan het eigeelmensgel. Meng het goed door elkaar en spuit kleine toefjes in de eiwit helften. Garneer met wat tuinkers.