Deze frisse en kleurrijke watermeloensalade is een perfecte zomerse combinatie bij een glas witte wijn. De zoete watermeloen, zoute feta en knapperige pistachenoten zorgen voor een mooie balans in smaken. Dit gerecht is zowel ideaal voor een picknick als voor een luxe presentatie thuis.
Ingrediënten - 4 personen
Voor de salade:
• 1 kleine watermeloen
• 200 g rivierkreeftjes
• ½ komkommer (in blokjes)
• 1 limoen (rasp en sap)
• 200 g feta (verkruimeld)
• 60 g pistachenoten (grof gehakt)
• 1 handvol verse muntblaadjes
• 1 handvol verse korianderblaadjes
• Zeezoutflakes
• 2 el olijfolie
Voor de citrusdressing:
• 3 el olijfolie
• 1 el limoensap
• 1 el sinaasappelsap
• 1 tl honing
Bereiding voor onderweg
Voor een handige on-the-go versie, gaat deze salade in glazen potten. De ingrediënten worden in laagjes gestapeld met knapperige reepjes sla ertussen.
- De citrusdressing gaat in een apart afsluitbaar bakje.
- Extra partjes limoen, sinaasappel en muntblaadjes worden apart meegenomen voor een frisse touch.
- Serveer met lange repen gegrild brood voor extra smaak.
Bereiding voor thuis
Maak indruk met dit gerecht door de salade als watermeloenpizza te serveren.
- Gebruik een dikke plak watermeloen als basis en marineer deze met olijfolie, limoensap en zeezoutflakes.
- Bestrijk de watermeloen met een romige feta-crème.
- Beleg de ‘pizza’ met rivierkreeftjes, blokjes komkommer, pistachenoten, plakjes gekonfijte knoflook, gebakken tomaatjes en avocado.
- Garneer met verse munt.
Wijntip
De frisse citrus, lichte kruidigheid en het sappige van de Caballito de Mar Rueda Verdejo sluiten perfect aan bij de limoen en rivierkreeftjes, terwijl het licht ziltige-minerale van de wijn goed past bij het ziltige van de feta en de hartige pistachenoten.
Eetsmakelijk!