Geitenkaastartelettes met verse vijg en dragonvinaigrette

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 06-11-2023
Delen
Geitenkaastartelettes
Geitenkaastartelettes

Verwen jezelf en anderen met deze verfijnde geitenkaastartelettes, een perfecte samensmelting van romige geitenkaas en zoete verse vijgen. Afgewerkt met een dragonvinaigrette, zijn deze tartelettes een lust voor het oog en de tong. Een elegant voorgerecht dat je gasten zal verrassen bij elke hap!

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 12.688 reviews

Ingrediënten - 4 personen

•  150 g bloem

•  1/2 tl zout

•  75 g koude roomboter

•  1 el ijskoud water

•  125 g zachte geitenkaas

•  125 g slagroom

•  10 g verse dragon

•  3 el olijfolie

•  1 el wittewijn azijn

•  2 tl honing

•  2 verse vijgen

•  20 g bietencress (of een andere cress soort)

Benodigdheden:

• 4 tartelette ringen of vormpjes

•  Blindbakvulling (bijvoorbeeld gedroogde peulvruchten)

Bereiding: 25 min + 20 min. oventijd + 2,5 uur wachttijd

Doe de bloem en het zout in een kom. Snijd de koude boter in blokjes en voeg toe, samen met het ei en het ijswater. Kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast. 

Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en bekleed de tartelette-ringen of vormpjes met deeg. Snijd de randen aan de bovenkant netjes bij. Zet de vormpjes 30 min. in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem de vormpjes uit de koelkast. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek het deeg met een stuk bakpapier en vul de vormpjes met blindbakvulling. Bak de tartelettebodems 10 min. in het midden van de oven. Verwijder de vulling en het bakpapier en bak nog 10 min. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Doe de geitenkaas met de slagroom in een kom en mix met een mixer tot een luchtige mousse. Doe in een spuitzak met gladde spuitmond.

Doe de dragon, olie, azijn en honing in een maatbeker en pureer met een staafmixer. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.

Spuit de geitenkaasmousse in een spiraalvorm in de tartelette-bodems. Besprenkel met dragondressing en verdeel de bietencress erover. Snijd de vijgen elk in 6 partjes en leg op elke tartelette 3 partjes.

WIJNTIP: Serveer deze hartige tartelette met een glas Setzer ‘Golden’ Grüner Veltliner en je hebt vuurwerk. Het licht kruidige van de vinaigrette gaat geweldig samen met het witte pepertje dat zo kenmerkend is voor Grüner. Het knisperfrisse karakter van de wijn vormt een mooi contrast met de romige textuur van de kaas.