Recept: gebakken zalm met pestosaus

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 23-03-2020
Delen
Recept: gebakken zalm met pestosaus
Recept: gebakken zalm met pestosaus

Zin om uit te pakken tijdens het diner? Wat dacht u van gebakken zalm met romige pestosaus en wokgroenten? Dit gaat gegarandeerd in de smaak vallen! Hoe u het maakt? Dat leggen we hieronder stap voor stap uit.

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gr roomkaas Monchou in blokjes
200 ml melk
6 flinke el groene pesto
500 gr cherrytomaatjes
400 gr groene aspergetips

 2 rode uien in halve ringetjes gesneden
2 klontjes roomboter
4 stukken zalm met of zonder
Huid à 150 gram
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding

Doe de roomkaas samen met de melk en de groene pesto in een steelpan. Laat het geheel warm worden op een zacht vuurtje zonder dat het gaat koken en klop met een garde tot een mooie gladde egale saus, haal de pan van het vuur en houdt apart.

Ondertussen wokt u de trostomaatjes, aspergetips en de rode ui met wat olijfolie op hoog vuur voor ongeveer 2 à 3 minuten, maak op smaak met peper en zout.

recept gebakken zalm pestosausrecept gebakken zalm pestosaus

Wrijf de stukken zalm in met de olijfolie, verwarm een koekenpan met het klontje boter en bak hierin de stukken zalm bruin aan en gaar aan beide kanten.

Serveer de gebakken zalm met de gewokte groenten en garneer met de romige pestosaus. Vergeet de witte wijn niet. Wij raden een rijke en volle Chardonnay aan.

Naar boven