In een handomdraai een indrukwekkend voorgerecht op de kersttafel zetten? Ga dan zeker voor deze heerlijke foreltartaartjes met appel.
Ingrediënten - 4 personen
• 350 gram gerookte forelfilet (in kleine blokjes gesneden)
• 1 Granny smith appel (gewassen en in kleine blokjes gesneden)
• 1 stengel bleekselderij (gewassen en in kleine blokjes gesneden)
• 4 el verse bieslook (fijngehakt)
• 2 tl mierikswortel crème
• 125 ml crème fraîche
• 1 el citroensap
• 1 el zest van de citroen
• 1 tl honing
• 4 plakken roggebrood
• Rucola
• Granaatappelpitten
• Zout en peper
• Olijfolie extra vierge
• 1 ronde steker
Bereiding: 20 minuten
Doe de blokjes appel en selderij in een mengkom. Voeg het citroensap toe en roer goed door.
Roer in een ander kommetje de crème fraîche, mierikswortel, citroenzeste, bieslook en honing goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de saus en de forelblokjes door de appel met de selderijblokjes. Zet koud in de koelkast voor 15 minuten.
Steek met de ring 4 rondjes uit de roggebroodplakken.
Leg de roggebroodrondjes op een bord, zet de ring erbovenop en vul de ring met het forelmengsel. Haal de ring er voorzichtig af en doe dit ook voor de andere 3 tartaartjes.
Garneer de tartaartjes met rucola, granaatappelpitjes, wat peper en zout en een scheutje olijfolie naar smaak.
Eet smakelijk! En vergeet de wijn niet: heerlijk bij een niet-houtgerijpte Chardonnay, Riesling of Grüner Veltliner.