Recept: Dumplings

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 12-01-2021
Delen
Recept Dumplings
Recept Dumplings

Zin in een Aziatische twist op tafel? Ga dan zeker voor deze smakelijke dumplings die u ook nog eens makkelijk zelf maakt! Een glaasje wijn erbij? Zoek het dan eens in de Oostenrijkse hoek...

Ingrediënten - 2 personen (10 stuks)

  • 1 pak dumplingvellen/wonton van 8 cm Ø (bij de Chinese winkel verkrijgbaar)
  • 2 lenteuitjes in fijne ringetjes gesneden (houd een klein beetje apart voor garnering)
  • 1 stukje verse gember (+- 5 cm), fijn geraspt
  • 200 gr half om half gehakt
  • 50 ml water
  • 1 ei (klein)
  • 2 tl sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 kookpan of stoommandje
Wijnbeurs Recept Dumplings

Bereiding

Laat de dumplingvellen ontdooien.

Doe het gehakt in een schaal en meng alle ingrediënten erdoor. Goed door elkaar mengen en apart houden.

Neem een dumpling vel en maak de buitenste randen nat met wat water. Verdeel een flinke theelepel van de vleesvulling over het midden van het deeg. Vouw de dumpling nu dubbel, zodat u een halve maan hebt. Vorm nu kleine plooitjes met uw vingers en vouw de dumpling goed dicht.

Verwarm wat olijfolie in een kookpan op laag vuur en leg de dumplings erin. Giet er 50 ml water bij en breng aan de kook. Zet het vuur daarna weer zacht, doe de deksel erop en laat de dumplings 5 minuten gaar stomen.

Bestrooi de dumplings met sesamzaadjes en serveer ze met chilisaus en sojasaus.

Oostenrijkse wijn, bijvoorbeeld Zweigelt, zit boordevol sappig rood fruit, is vitaal en een tikkie kruidig. Dankzij het levendige karakter is hij heerlijk bij de Oosterse keuken en dus ook bij deze dumplings! Maar een Riesling of Grüner Veltliner kan ook uitstekend.”

Naar boven